Egri Iyengar Jóga Központ

Herbst Kingával és Bodolai Mónival beszélgettünk:

 

Mi a hitvallásod? Miért alapítottad a stúdiót? 

Hitvallásunkat tükröző idézetek B.K.S. Iyengartól, Gurujitól az alábbiak lehetnének: 

“A jóga az arany kulcs, amivel kinyithatjuk a békéhez, nyugalomhoz és örömhöz vezető ajtót.” “Az egészség egy olyan érték, amelyért nem alkudozhatunk. Verejtékkel kell megdolgozni érte.” “A jóga értékét nem lehet szavakban kifejezni – meg kell tapasztalni!” 

Ezek alapján jógatermünk ajtaja minden érdeklődő előtt nyitva áll, akik testi és lelki egészségükért, belső békéjükért verejték árán is hajlandóak elindulni a megtapasztalás felé. De tanárként leginkább: “A tanítás művészetének kulcsa a tolerancia. A tanulás művészetének kulcsa az  alázat.Egy jó tanár kihozza az emberből a maximumot.” Gyertek és próbáljátok ki! 

Miért az Iyengar metódust választottad? 

Kinga: 35 évesen ezzel a precíz, alapos, intelligens, sok eszközt használó jóga irányzattal találkoztam  először, azóta rabul ejtett és nem enged, így soha nem is kerestem mást. 

Móni: ez a legjobb, ez az enyém, hiteles, folyamatos fejlődést tesz lehetővé és már biztos, hogy végigkísér  jelenlegi életemen. 

Milyen szintű órákat lehet látogatni?

Kezdő és haladó órákkal várjuk a gyakorlókat. 

Mit tartasz fontosnak a stúdióról?

Eger az Iyengar jóga origója Magyarországon. Csendes Erzsébet indította útjára, itt, kisvárosunkban az  oktatóképzést, ahonnan remekebbnél remekebb, képzettebbnél képzettebb oktatók kerültek ki, akik ma az  ország számos pontján oktatják a gyakorlókat és képzik a tanárokat. Mi is ebből a fészekből indultunk, majd  bejárva az oktatóképzés hosszú, fárasztó, gyakorlással, tanulással teli, de gyönyörű útját kerültünk a  “katedrára”.  

A stúdió Eger szívében, a vár alatt található, igényesen felszerelt, kiscsoportos foglalkozásoknak helyt adó  kis ékszerdoboz, melyben csak Iyengar órák, workshopok zajlanak. Óráink hétfőtől csütörtökig fedik le a  hetet, melyet igény szerint tovább módosítunk, bővítünk.

Kapcsolat:

 

facebook: Egri Iyengar Jóga Központ
cím: Szúnyog köz 4. Eger 3300
telefon: Bodolai Mónika: 06306540084

                Herbst Kinga: 06202433003

nézd meg a többi magyarországi iyengar jóga stúdiót is!