Magyar Iyengar Jóga Szövetség 2018-ban rendezi meg ötödik alkalommal az Országos Iyengar Jóga Napot, hogy megismertessük az Iyengar Jóga módszerét a jóga iránt érdeklődőkkel.

Sok szeretettel várunk 2018. március 3-án!

A jógát korra, nemre, hovatartozásra való tekintet nélkül bárki gyakorolhatja, hatását a fizikai testen túl érezheted a belső szerveid egészségén és az idegrendszered stabilabb és nyugodtabb állapotán is. Mindegy, hogy mennyire vagy hajlékony, hogy férfi vagy-e vagy nő, idősebb vagy-e vagy gyermek, gyere el és ismerkedj meg a jógával, mint életmóddal, hogy megtedd a lehető legtöbbet, amivel javítani tudsz az életminőségeden.

A rendezvény egy napos és számos lehetőséget kínál kezdőknek és haladóknak egyaránt – azokra, akik még sosem próbálták az Iyengar Jógát és akik már régebb óta ezt a módszert gyakorolják.

Nézelődj a programok között, válaszd ki a számodra megfelelőt, jelentkezz be és gyere el. Nemzetközi okleveles IYENGAR jóga oktatóink kimagasló képzettsége garanciát jelent a biztonságos fejlődésedre!

Mi az Iyengar jóga?

A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

Mi az a Magyar Iyengar Jóga Szövetség?

Mi egy non-profit formában működő egyesület vagyunk, hivatásunk, hogy népszerűsítsük az Iyengar metódust Magyarországon, és közösen képviseljük és adjuk tovább mesterünk hagyományát. Tagjaink között nem csak okleveles Iyengar jóga oktatók vannak, hanem elkötelezett gyakorlók, „laikusok” is, akik támogatják ezt a nemes ügyet. A Szövetség szervesen kapcsolódik az indiai Púna városában található Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) intézményéhez, ahol B.K.S. Iyengar egész életében személyesen felügyelte a jógaoktatók képzését. B.K.S. Iyengar 2014 augusztusában, 95 évesen távozott el, azóta lánya, Geeta és fia, Prashant vezetik az Intézetet és az oktatóképzést. Az egyesület emellett jogi támogatást is nyújt az okleveles Iyengar jóga oktatóknak, jóváhagyja az oktatóképzésre jogosult tanárokat, továbbképzéseket és vizsgákat bonyolít, rendezvényeket szervez, mint például az Országos Iyengar Jóga Napot is.

Kik az oktatók?

Mindannyian magasan képzett, okleveles Iyengar jóga oktatók vagyunk, ami azt jelenti, hogy legalább 5 év folyamatos tanulás és gyakorlás áll mögöttünk, hogy sikeres vizsga esetén elnyerjük az alapoklevelet, amivel egyáltalán elkezdhetünk tanítani. Ezt az oklevelet évről évre meg kell újítanunk, aminek az alapja a folyamatos továbbképzés és az esetleges további nemzetközi vizsgákon való sikeres részvétel. A programon tanító oktatók mindegyike 8-40 év gyakorlattal rendezik.

Oktatók a programon

Képek a legutóbbi Iyengar Jóga Napról

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

Mit tegyek, ha kezdő vagyok?

Regisztrálj mielőbb online! Egész nap rendelkezésedre állnak Kezdő Iyengar Jóga órák, amiket különböző oktatók tartanak, itt ismerkedhetsz meg az alapokkal. Nem kell hoznod semmit, csak nyitottságot és bátorságot, hogy kipróbáld magad.

Mit tegyek, ha haladó jógagyakorló vagyok?

Ha már jógázol egy ideje (minimum 6 hónapja) és szeretnél többet tudni az ászanákról és a pránajámáról, akkor jelentkezz online. Hozd magaddal az eszközeidet (szőnyeg, két tégla, 2 heveder és elegendő eszköz a válltámaszhoz) és némi nyitottságot, mert ha nem ismered a metódust, lesznek újdonságok, ha ismered, valószínűleg akkor is.

Miért nem ingyenes a rendezvény?

A koncepciónk az, hogy mivel felmerülnek bizonyos költségek, (mint pl. terembérlés, jógaeszközök használata, szolgáltatói díjak, marketing kiadások), melyeket valamiből fedeznünk kell, így igyekszünk önköltségi áron megszervezni a V. Magyar Iyengar Jóga Napot. Ehhez kapcsolódik, hogy a rendezvény megszervezésén mi, a szövetség tagjai is ingyen dolgozunk, feladatainkat igyekszünk egymás között szétosztani, tehát ez egy igazi közösségi rendezvény, ahol egy még nagyobb közösség építésén fáradozunk.

ELŐVÉTELI KEDVEZMÉNY

2018. február 26. hétfő éjfélig válthatóak elővételes jegyek, a jelenleg is látható, KEDVEZMÉNYES ÁRON (NAPIJEGY: 6900 Ft, KEZDŐ PROGRAMOKRA ÓRAJEGY: 1500 Ft). A február 26-ig megvásárolt jegyek mellé jubileumi logóval ellátott, korlátozott számban gyártott ajándékkal kedveskedünk a helyszínre való érkezéskor.

HELYSZÍNEN VÁLTOTT JEGYEK:
Emelt áron a helyszínen is válthatóak jegyek, de csak a fennmaradó helyekre!
Helyszíni vásárlásnál az emelt ár 7500 Ft/fő/napijegy és 2000 Ft/fő/órajegy.

JELENTKEZÉS MENETE

 

  1. Válaszd ki, melyik programra szeretnél jelentkezni (választhatsz a kezdő órák vagy az egész napos haladó program közül)!
  2. Kattints a “Kosárba rakom” gombra.
  3. A Kosár menüben kattints a “Tovább a pénztárhoz” gombra!
  4. Az ADATOK KITÖLTÉSE ÉS AZ UTALÁS EGYÜTT véglegesíti a regisztrációt az esemény(ek)re!
  5. Sikeres regisztráció esetén kapsz egy visszaigazoló e-mailt.
  6. 2018. március 3-án érkezz a programra legalább 15 perccel a kezdés előtt és foglald el a helyed a teremben.
  7. Hívj másokat is 🙂

Mit tegyek, ha olyan sérülésem/egészségügyi állapotom áll fenn, ami befolyásolhatja a részvételemet?

  • Menstruáció – egyes ászanák helyett más fogsz csinálni, aminek hasonló a hatása, vagy ami a jelenlegi állapotodnak a legmegfelelőbb. Szólj az oktatónak vagy az asszisztensek egyikének az óra előtt.
  • Enyhébb probléma esetén (ami nem befolyásolja a test szabad mozgását) szólj az oktatónak vagy az asszisztensek egyikének az óra megkezdése előtt.
  • Súlyosabb, a mozgást lényegesen befolyásoló sérülés, gyógyszeres kezelés esetén írj nekünk egy emailt, mielőtt jelentkeznél, hogy lássuk, részt tudsz-e venni a programon.

Hogy érsz el bennünket?

Írj emailt az szervezes@iyengar.hu email címre.