Amrita Jógaközpont

Répássy Erikát, az Amrita Jógaközpont vezetőjét kérdeztük:

 

Miért az Iyengar metódust választottad?

Több mint 15 éve Londonban ejtett rabul az IYENGAR jóga. Kiköltözésem után szinte rögtön kezdtem el jógázni, a környezetváltozás belső változás utáni igényt hívott életre. Egy nagyon kedves barátnőm vitt el a kinti IYENGAR Jóga Intézetbe és rögtön tudtam, ez az, amit kerestem. Megfogott a precizitása, a maximális koncertráció szükségessége, amikor semmi másra nem tudsz fókuszálni, csak magadra és arra, amit éppen csinálsz. Az egésznek van egyfajta tisztasága, méltósága, etikája és maximális alázat szükséges a fejlődéshez.

 

Mi a hitvallásod, miért alapítottad a stúdiót?

Amikor végül 4,5 év után hazaköltöztem, tulajdonképpen csak egy nyárra terveztem, de leendő férjem, Kevin Gardiner, aki tősgyökeres new yorki és a 70-es évektől kezdve komoly jóga gyakorló, végül úgy döntött, utánam jön. Ezt akkor egy fél évre terveztük, s ennek pont idén van 10 éve. Az elején nagyon szerencsések voltunk, mert a város három kitűnő stúdiójában taníthattunk, de előbb-utóbb felmerült az igény egy teljesen felszerelt és csak az IYENGAR jógára fókuszáló stúdió létrehozására, amit mi találunk ki, mi alakítunk. Így indultunk az Amritával 2008-ban. Akkortájt kezdtük létrehozni az indiai anyaintézményhez szorosan kapcsolódó Magyar IYENGAR Jóga Szövetséget is, mely egy közösségi non-profit ernyő és melynek szintén nálunk van a székhelye. Maximálisan hiszünk ebben a metódusban és ez a bizonyosság teljesen a saját tapasztalatainkra épül. Óriásit fejődött a hazai IYENGAR jóga élet és örülünk, hogy ehhez bőven hozzájárulhattunk.

 

Milyen szintű órákat lehet látogatni, kik a tanárok?

Nálunk megtalálható az IYENGAR metódus teljes spektruma, magyarul a kezdő tanfolyamoktól egészen az oktatóképzésig mindennel foglalkozunk. Mivel a rendszerben a vizsgák nemzetközi oklevelet adnak ezért bátran mondhatom, hogy a nálunk oktató okleveles IYENGAR jóga oktatók a világ bármely pontján megállják a helyüket. Legfőbb tanárok ketten vagyunk Kevinnel, mindketten Senior szintű oklevéllel rendelkezünk és rengeteg nemzetközi tapasztalattal, de a csapat tagja még a szintén Senior okleveles Trapp Laci , őt követi Bartsch Gabi, aki Junior szinttel rendelkezik, de az alapoklevelesek is nagyon erősek, mint például Tibai Mária, Ábrahám Ildikó, Romány Anna, Tóth Tihamér, Tolner Mária. Most szeptembertől kezdve pedig egy új formával jelentkezünk, ez a KÖZÖSSÉGI jóga, melyet a jövőre végző oktatóképzősök tartanak magyarul és angolul óriási lelkesedéssel és redukált részvételi díjjal.

 

Mit tartasz fontosnak a stúdióról?

Az Amrita Jógaközpont egy „nem flancos” hely, ahol az oktatás minőségén van a legnagyobb hangsúly. Családi vállalkozás, melyben Kevinnel kettesben vagyunk tulajdonosok, anyukám pedig a recepció és a stúdió menedzselési munkáit végzi. Mindenkire jut figyelem az órák alatt és azon is túl és óriási öröm, hogy legtöbb tanítványunk hosszú évek óta jár hozzánk minimum heti két alkalommal, még akkor is, ha esik vagy ha fúj.

 

Kapcsolat

web: amritajoga.hu
cím: 1110 Budapest, Bartók Béla út 34. I./3.
recepció: +36-1-786-7765 (H-Cs 16–20 óráig)
e-mail: info@amritajoga.hu

Répássy Erika

Stúdió vezető

nézd meg a többi magyarországi iyengar jóga stúdiót is!