Nagykovácsi Jógaterem

Richter Katalinnal, a Nagykovácsi Jógaterem alapítójával és vezető oktatójával beszélgettünk:

 

Mi a hitvallásod, miért alapítottad a stúdiót?

Hiszem, hogy a kimagasló szakmai tudás elengedhetetlen az oktatáshoz. Ám az semmit nem ér, ha hiányzik mögüle a lélek és az elanyagiasodott világban, elvész az ember. Hiszem, hogy csak a tiszta tanítás, a figyelem, a megértés, a szeretet, vezethet egy magasabb szint eléréséhez. A szakmai tudás és a lélek együttese teremti meg a továbblépés lehetőségét.

 

Miért az Iyengar metódust választottad?

1992 óta jógázom. Többféle jóga tanárképzést elvégeztem. Így tapasztalati úton tudtam választani és végül az Iyengar jóga mellett köteleztem el magam. Mert ezt tartom a legprecízebbnek, terápiás szempontból a legjobban személyre szabható. Folyamatos fejlődési lehetőséget nyújt a tanárok és így a gyakorlók számára is.

 

Milyen szintű órákat lehet látogatni, kik a tanárok?

Kezdő, haladó, 50+, baba-mama-, kismama-, gyermekjóga, órákat lehet látogatni. Hétvégenként jóga műhelyeket és évente többféle hosszúságú jógatábort is tartunk. Tanáraink: Richter Katalin okleveles Iyengar jóga oktató, Csutoros Gergely anatómia tanár, Csuba Zita és Jakab Kriszta, a Himalájai Tradició tanárai. 

 

Mit tartasz fontosnak a stúdióról?

Jógastúdiónk gyönyörű zöldövezetben, a Nagyszénás lábánál, a budai tájvédelmi körzet határán fekszik. Budapest központjától mindössze 16 km-re. A jógaterem egyedi tervezésű, saját építésű, természetes anyagok felhasználásával készült. A teljesen felszerelt teremben Iyengar metódus szerint oktatunk, előtérbe helyezve a terápiás jelleget.

webwww.jogaterem.hu
cím: 2094 Nagykovácsi, Telki út 3.
telefon: +36 209 57 39 38
email: richterkati1@gmail.com

nézd meg a többi magyarországi iyengar jóga stúdiót is!