Platina Jógastúdió

 Bogár Zsuzsát, a Platina jógastúdió vezetőjét kérdeztük:

  

 

Mi a hitvallásod, miért alapítottad a stúdiót? 

 

Néhány éve jártam már Bartsch Gabi jógaóráira, amikor megfogalmazódott Gabiban a gondolat, hogy jó lenne a lakóhelyünkön Budatétényben is létrehozni egy stúdiót, mert egyre nagyobb igény mutatkozott az óráira a környékbeliek részéről. Amikor az ötletet Gabi felvetette, én éppen akkor terveztem a saját pszichológiai rendelőmet bővíteni, és elkezdtem álmodozni arról, milyen jó lenne egy olyan helyet létrehozni, ahol mindez együttesen megvalósulhat. Akkorra már életem szerves részévé vált a jóga, és szerettem volna, ha minél több ember részesüne a jóga által nyújtott jótékony hatásokból. Az álomból hamarosan valóság lett, mert találtunk egy olyan ingatlant, aminek a felső szintjén egy pszichológiai tanácsadó iroda kapott helyet, a földszinten pedig megnyithatott a Platina Jógastúdió. 

  

Miért az Iyengar metódust választottad? 

 

Valamelyest kilógok a jógastúdiót alapítók köréből, hisz én nem oktatóként, hanem lelkes gyakorlóként hoztam létre a Platina Jógastúdiót. Gyakorlóként azt mondhatom, hogy bár minimális az összehasonlítási alapom, hisz csak néhányszor vettem részt hatha jóga órán, de az Iyengar metódus teljesen elvarázsolt. Az a precizitás, amivel dolgozik, egyaránt tesz jót testnek és léleknek, hisz egyszerre hozza a testet a számára egészséges, az energiák áramlását lehetővé tevő pozíciókban, miközben az elme a fókuszált figyelemmel – folyamatosan támogatva az ászanát – teszi lehetővé az „itt és most”-ban levést, ami nagyon fontos hatással bír a lelki egyensúlyunk fenntartására. 

  

Milyen szintű órákat lehet látogatni, kik a tanárok? 

Több más típusú jógaóra mellett jelenleg két oktatónk Román Judit és Antal Kriszta vezeti be a gyakorlókat az Iyengar metódus világába. Kriszta főleg a senior gyakorlókat vár az óráira heti két alkalommal, Judit pedig – szintén hetente kétszer – vár minden érdeklődőt, legyen akár kezdő, akár középhaladó, aki szeretne ezzel az irányzattal megismerkedni. 

Mit tartasz fontosnak a stúdióról? 

 

Budafok-Tétény egy „kis falu”, így a stúdió megnyitásával nem csak az volt a célunk, hogy népszerűsítsük a jógát, azon belül pedig az Iyengar metódust, hanem az is, hogy közösséget teremtsünk hasonló érdeklődési körű emberek számára. Családias stúdiót szerettünk volna, ahol óra után jól esik még egy teát meginni és beszélgetni. A gyakorlók visszajelzései alapján úgy érezzük, sikerült ezt megvalósítanunk.

 

Kapcsolat:

Web: jogaplatina.hu

Cím: 1223 Budapest, Platina utca 1.

Tel: +36-20-934-5895, +36-30-812-8166

E-mail: info@jogaplatina.hu 

Facebook: Platina Jóga

Instagram: @jogaplatina

 

nézd meg a többi magyarországi iyengar jóga stúdiót is!