Középpont Jógastúdió

Burján Katalint, a Középpont egyik alapítóját kérdeztük:

 

 

Mi a hitvallásod, miért alapítottad a stúdiót?

A Középpont egy nagyon régi álom megtestesülése, ajándék a számunkra, mert úgy gondoljuk, hogy  minden ember legfőbb vágya, hogy találkozzon önmagával és életét ebben az összhangban élje!

A Középpont épp azért épült, hogy ennek az izgalmas folyamatnak teret adjon, ezen a bátorságot igénylő önismereti úton támogatást nyújtson.

Az önismereti út mindenki számára egyedi. Különbözőek vagyunk és különböző módszerek érintenek meg minket. A Középpont sokszínű  kínálatából kiválaszthatod a hozzád legközelebb állót. Ha a tested megismerésével indulnál, nálunk  a jóga segít ebben, melynek a letisztult és elegáns jógaterem ad otthont. Ez a csendes tér garantáltan lehetőséget ad arra, hogy a tested megfigyelésével önmagad felé fordulj.

Tudjuk, milyen az önmagunkkal töltött, mély órák után hirtelen kilépni a zajos utcára. Nálunk az előtérben és a virágos kertben megpihenve a bensőd utolérheti a külvilágot mielőtt útnak indulsz. Akár egyedül, akár a többiek társaságában, de egy csésze tea itt mindig jólesik!

A Középpont egy hely, ahol hasonlóan érző és gondolkodó emberek találkozhatnak, mely gyújtópontja lehet számtalan új kezdeményezésnek.

 

 

Miért az Iyengar metódust választottad?

Személy szerint evvel a metódussal találkoztam első indiai utam során. Itt el is dőlt, hogy a Középpontban ez lesz a vezető jógairányzat.  

 

 

Milyen szintű órákat lehet látogatni, kik a tanárok?

Alapozó, kezdő, középhaladó és haladó órák vannak, ezenkívül van kismama jóga és gyerekjóga is – ez utóbbi nem Iyengar metódus szerint. Senior Iyengar órákat is beiktattunk, tekintettel a környéken lakó idősebb generációra – ami nagyon népszerű. Rendszeresen tartunk tematikus, hétvégi workshopokat, illetve hosszú gyakorlásokat is. Az Iyengar metóduson kívül Hatha jóga és Gerincjóga órák is látogathatók még a Középpontban, valamint Pilates, Tajcsi és Csikung is. Hétvégenként pedig hangfürdő  van az esti órákban.

Nálunk oktatnak:

Iyengar jóga:

Dr Drimál István, Szoyka Enikő, Román Judit, Garai Vali, Sárig Hajnalka, Gluscevicz Hajnal, Tóth Ildikó

Hatha jóga:

Ferenc-Kovalik Orsolya, Szofia Karassantes

Gerinc jóga:

Dinnyésam Annaria

 

Mit tartasz fontosnak a stúdiódról?

A Középpont  kivételes adottságokkal rendelkezik, egy  több mint 800 négyzetméteres gyönyörű kert közepén helyezkedik el, hátul nagy nyitott terasszal, ami a  szabadtéri jógaórákat is lehetővé teszi. Eleve jóga stúdiónak terveztük, így is épült, tágas öltözőkkel, légkondicionált terekkel, nagy előtérrel, ahol az órák után is nyugodtan lehet maradni egy kis beszélgetésre. Szemben az épülettel egy nagy ingyenes parkoló található, ami megkönnyíti a megérkezést. Lehetőség van egyéni vagy kiscsoportos magánórákra is, illetve hétvégi nagyobb  tematikus rendezvényekre is.

Kapcsolat

web: www.kozeppont.com
cím: 1112 Budapest, Nevegy köz 2.
telefon: 06-30-371-5180
e-mail: kozeppont@kozeppont.com

nézd meg a többi magyarországi iyengar jóga stúdiót is!