Bartsch Gabriella

Bartsch Gabriella

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Intermediate Junior II.

Ha a jóga a te utad is, akkor nem fogod elfelejteni a találkozást vele. Meghatározó élmény marad, mint az első szerelem. Ez nekem az ezredfordulón adatott meg, amikor sajgó háttal, kikopott térdizülettel, zaklatott lélekkel, 15 éves sportmúltat magam mögött hagyva valami mást kerestem.

A jóga hatását már néhány alkalom után éreztem: a  fájdalmas, összerándult izmok elernyedését, egy felszabadult, könnyed testet, egy újra mozgó, problémamentes térdizületet kaptam a gyakorlással cserébe. Lelki békét, ami segített a saját utamra lépni, felvállalni önmagamat, a másságot, egy nem túl divatos értékrendet. Végül a sors keze a mindennapok részévé tette számomra a jógát, amiben elmélyülni egy csoda, egy mély álomból való felébredés, ráeszmélés az élet valódi értelmére.

Jógamúltam több nagy iskolán át formált a mai napig. Swámi Nirandzsanánanda Szaraszvatival (Bihar School of Yoga-Satyananda Yoga) való személyes találkozásom és mantrabeavatásom, később pedig az indiai utazásom, a Ganga Darshanban történt 1 hónapos tartózkodásom meghatározó élmény volt.

2005-2009 között B.K.S. Iyengar mester jógaoktatói képzésén vettem részt, melyet sikeres vizsgákkal zártam. 2007. októberében megnyitottam a Darshan Jógastúdiót.
Tanáraim, tanítóim: Várhelyi Sándor (Pécs), Bálint János, Sannyasin Bhaktananda, Swami Nirandzsanánanda Saraswati, Sannyasin Atmatattwa, Sannyasin Achyutananda, Csendes Erzsébet, Rita Keller, Klaus Gresch, Wágner Rozália, Kevin Gardiner, Kádár Zoltán.

Hálával és mély tisztelettel tartozom Mindannyiuknak.