Bencze Attila

Bencze Attila

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

 

 

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II. (2017)

A belső egyensúly keresése vezetett a jóga felé. A jóga gyakorlása testi, intellektuális és emocionális egyensúlyt teremt: nem egyfajta álmos, passzív állapot ez, hanem egymásnak feszülő energiák eredményeképp kialakuló finom balansz, ami minden pillanaton átszüremlik. Könnyen túlhajtom magam, ezért az a belső csendesség, amit a gyakorlás segít létrehozni és megtartani, szó szerint az életet jelenti nekem.

A legendás B. K. S. Iyengar mester metódusa rendkívül gyakorlatias. Az Iyengar módszerben a tanítvány egy jól struktúrált, átlátható rendszerben tud fejlődni. Nagyon élvezem, hogy a szomszéd matracon gyakorló, 70 feletti, sok évtizedes gyakorlással bíró társam épp olyan elkötelezettséggel gyakorolhat, mint a másik oldalamon egy 25 éves, kezdő tanítvány. Mindig látható, merre tart a tanítvány a gyakorlásban, mire van szükség a továbblépéshez..

Privilégium ezt a metódust ápolni és átadni. Külön öröm, hogy 2017 januárja óta Pest egyik legrégebbi jógastúdiójában, a Darshan-ban is dolgozhatok a hazai Iyengar közösségért.

Blog, aktuális órarend: http://attilabencze.com/hu/iyengar-joga-orarend/
Facebook: https://www.facebook.com/yogacleanwithnosugar/