Biatorbágy, Tök

Répássy Erikát és Tóth Tihamért kérdeztük a biatorbágyi Iyengar Jóga órákról:

 

Mi a hitvallásod, miért alapítottad a stúdiót?

Alapvető célunk kimozdítani az IYENGAR jógát Budapestről, igyekszünk a Zsámbéki medencét megcélozni, így alakult ki a mostani két helyszín: Biatorbágy és Tök. Az IYENGAR metódus egyelőre még elég Budapest központú, itt található a legtöbb okleveles IYENGAR oktató, ezen szeretnénk változtatni, így Tihamér már évek óta tanít Tökön, korábban Pátyon is, tavaly pedig elkezdtünk tanítani Biatorbágyon, ahol egy elég erős és nagyon lelkes csapat jött össze. Keddenként este 19 órától a Biafitnessben tartunk órát, csütörtökön pedig a töki Művelődési Házban.

 

Miért az Iyengar metódust választottad?

Az IYENGAR jóga a hatha jóga egyik legelismertebb metódusa, az indiai BKS IYENGAR mesterről kapta a nevét. Rendkívül precíz, ezért biztonságos, erős, de mégis bárki által gyakorolható, hiszen nehézségek esetén intelligens megoldásokat nyújt. Mindketten magasan képzett, nemzetközi okleveles IYENGAR jóga oktatók vagyunk több mint 15 év nemzetközi tapasztalattal.

 

Milyen szintű órákat lehet látogatni, kik a tanárok?

Többnyire csak ketten tanítunk, de vannak beugró helyettesítő oktatók is, így igyekszünk minden körülmények között minden órát megtartani. Egyelőre időhiány miatt vegyes szintűek a csoportok, de mindenkinek tudunk újat mondani, utat mutatni a fejlődés következő fázisához.

 

Mit tartasz fontosnak a stúdióról?

A legfontosabb, amit kiemelnénk, az a rendszeresség: igen, kell kitartás és elszántság ahhoz, hogy az ember a kényelmes fotelből felkeljen vagy a fáradtsága ellenére eljöjjön, de a jóga minden szempontból helyre tesz: fizikailag erősít, frissít és elasztikussá tesz és ezen keresztül hasonló hatást tapasztalhatsz meg az elméden, az idegrendszeren. Ideális esetben a jóga pozitív hatása nem áll meg a fizikai test szintjén és a gyakorló a mindennapjaiban is változásokra és nagyobb kiegyensúlyozottságra képes.

www.facebook.com/iyengarbiatorbagy

Biafitness Sportcentrum
2051 Biatorbágy
Szabadság út 12.
kedd este 1900-2030

Tök Művelődési Ház
2073 Tök
Kútvölgy 15.
csütörtök este 1930-2100

Répássy Erika

Répássy Erika

Intermediate Senior I. oktató

Tóth Tihamér

Tóth Tihamér

Intro II. oktató

nézd meg a többi magyarországi iyengar jóga stúdiót is!