5. NEMZETKÖZI JÓGA NAP

Budapesten

Az India és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából az Indiai Nagykövetség 2019. június 21-23. között kulturális rendezvénysorozatot szervez 19 magyar városban. A program során közös jógagyakorlás, indiai klasszikus és néptánc, hennafestés, standok, ételek várják a látogatókat.

Ez alkalomból Budapesten is különleges esemény vár mindenkit, a következők szerint:

Dátum: 2019. június 22.
Helyszín: Bálna Budapest
Cím: Budapest, Fővám tér 11-12., 1093
Időpont: 10.00-13.00

REGISZTRÁCIÓ:
https://www.eoibudapest.gov.in/ascc/news_detail/?newsid=213&cat=5

Az ENSZ Közgyűlése 2014. december 11-én, korábban soha nem tapasztalt összhangban, 177 támogató ország egyhangú szavazatával június 21-ét a jóga világnapjává (Nemzetközi Jóga Nap) nyilvánította. Azóta ezt a napot a világ egyik legnagyobb szabású, egészségünket és jó közérzetünket szolgáló rendezvényeként tartják számon. Világszerte rengeteg eseményt rendeznek ezen a napon, hogy bemutassák a jóga hagyományát, amely felkerült az UNESCO szellemi világörökségeinek listájára is.

Az elmúlt négy évben a Nemzetközi Jóga Napot  lelkesen ünnepelték Magyarország számos városában; az idei események az előző év sikereire épülnek. Ms Ankita Sood, az Indiai Nagykövetség jógát és indiai kultúrát oktató tanárnője a helyi jógaiskolák képviselőivel együtt mutatja be az ún. Nemzetközi Jóga Protokollt, amelyet indiai jógamesterek dolgoztak ki kifejezetten azért, hogy a gyakorlatsor megfeleljen a nagyközönség igényeinek és fizikai állapotának. A közönség haladó jógabemutatót is láthat a program során. India miniszterelnöke a jógáról beszélve így nyilatkozott: a jóga az az ösvény, amely elvezet az „én”-től a „mi”-ig, jobb emberré tesz minket gondolkodásunkban, tetteinkben, tudásban és odaadásban.

Program flyer:

Regisztráció:

A belépés ingyenes. Mindenkit nagy szeretettel várunk!