Ismét egy nagyszerű nemzetközi műhelyen vagyunk túl, május első hétvégéjén – immáron harmadízben-, a Lengyel Iyengar Jóga Szövetség által szervezett nemzetközi műhelyen jártam, ahogy tavaly, idén is körülbelül 300 Iyengar jógi gyakorolt a krakkói  sportcsarnokban. Adriennel indultunk útnak, a már ismerős és nagyon is élhető Krakkó felé.
Szeretem ezt a várost, emberi léptékű, zöld, sétára buzdító városközpont, barátságos,  segítőkész, mosolygós emberek, szuper villamoshálózat és nem utolsósorban szuper Iyengar jóga műhelyek.
Tavaly Birjoo Mehta fantasztikus tanításának lehettünk részesei. Már akkor megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy erről kéne írni valamikor és a terv  „máris”  megvalósult. Mostanában kicsit  sűrűek a napjaim. 🙂
De vissza az idei műhelyhez, mely Guruji születésének 100. évfordulójának alkalmából került megrendezésre Abhijata európai műhely sorozatának részeként.
Abhijata nagyon emberközeli, közvetlen, elérhető.  Türelmesen áll be mosolyogva a szünetekben a sokadik fotóhoz a résztvevők kérését teljesítve.
Mesélt arról, hogyan kezdett jógázni, kapcsolatáról Gurujival.
Az instrukciók néha költői képekben érkeztek, ez a kedvenc:
„As the cloud is spreading on the sky the breath is spreading in your chest.”
Egyre több az ismerős arc a nemzetközi műhelyeken is, az Iyengar jóga egyre népesebb családjának tagjaival jó időről időre újra találkozni nemcsak a magyar, de nemzetközi matracokon is.
A  gyakorlás után jutott időnk délután várost nézni is, és igen, néha van, mikor a hóhért akasztják, kivételesen rólam is készült fotó, nem meglepő módon épp fotózok. 🙂
Tolner Mária
2018.05.03-06. Krakkó