Abhijata Shridhar, az Iyengar metódus örököse decemberben gyakorlók számára is nyitott képzést tart Indiában.

Helyszín: PYC Hindu Gymkhana, Deccan, Pune, India (az Intézet közelében)
Dátum: December 6-13. között, egy nap szünettel 11-én. (összesen 7 nap)
Gyakorlások időpontja: Később kerül bejelentésre
Részvételi feltételek:
1- Preferáltan 3 – 10 éves Iyengar Jóga gyakorlás. A képzés kiemelten azoknak szól, akiknek még nem volt alkalmuk az Intézetben tanulni. Mivel a helyszín csak 300 főt tud fogadni, a tapasztaltabb gyakorlóktól azt kéri Pune, adjanak most lehetőséget az újabb/fiatalabb jelentkezőknek!
2 – Stabil angoltudás (lehetőség szerint angol nyelvű Iyengar jóga órák látogatása vagy Iyengar jóga oktatása angol nyelven)
Részvételi díj: 300 USD (vagy annak megfelelő GBP, Euro, Ausztrál Dollár, Kanadai Dollár vagy Rupi). FONTOS: a 300 USD a program díja, a szállást és utazást nem tartalmazza!

A képzéssel kapcsolatos bármilyen új információ, hír fel fog kerülni erre az oldalra.

Érdeklődésed kérjük, azonnal jelezd felénk a szervezes@iyengar.hu e-mailcímen, mert összesen 300 résztvevőre van korlátozva a program!

AbhiGP

Abhijata Shridhar a legendás B. K. S. Iyengar unokája, akit fiatal kora ellenére is nemzetközi hírnévnek örvend.

Abhijata 2000-ben, 16 évesen kezdett jógát tanulni, és hamarosan nagyapja, ‘Guruji’ B. K. S. Iyengar kiemelt tanítványa, valamint a Ramamani Iyengar Intézet egyik Junior oktatója lett. Abhijata 14 évet töltött Guruji mellett, az ő figyelő tekintete előtt fejlődött azzá a sziporkázó tanítóvá, ahogy ma ismerjük. Guruji élete utolsó másfél évtizedében keményen dolgozott azon, hogy elképesztő mélységű tudásából minél többet átadjon unokájának, és az is közismert, hogy a tárgyi tudás mellett azt a fáradhatatlan, mindig a fejlődést, az ismeretlen felfedezését kutató szemléletet is átadta neki.

„A szokás: betegség!” – figyelmeztette Guruji sokszor Abhijatát: folyamatosan tudatosította benne, hogy a tegnap tanult póz ma már egy új, precízebb, mélyebb megértést kell hozzon, hogy a gyakorló valóban minden ászanával mélyebbre hatoljon a szádhanában. – „Ha ugyanazt a pózt ugyanúgy végzed, mint előző, nap, mit sem érsz vele!”

abhi-bks-parsvasirsasana

2015-ben Indiában élőben is láthattuk Abhijatát beszélni Geeta Iyengar egyhetes programja során, melynek egyik fő szervezője és vezetője volt. Mind egyetértettünk abban, hogy megjelenésében, tanításában és szavaiban is sokkal érettebb a koránál: profi előadó, tapasztalt tanár, ugyanaz a borotvaéles fókusz figyelhető meg rajta, ami nagyapjában, és nagynénjében Geeta-ban is olyan markánsan érezhető. Az is nyilvánvaló  volt, hogy igen stabil saját gyakorlása van: az eszközök evolúciójáról szóló elődásában a Guruji által kifejleztett felhasználási módokat saját magán mutatta be, és a következő egy hétben is folyamatosan asszisztált Geetaji órái alatt. Nagy hatással volt ránk, hogy Geetaji egyetlen szemvillanásából (és sokszor anélkül is) azonnal tudta, hogy nagynénje egy-egy instrukciót hogyan szeretne hangsúlyozni, szemléltetni.

Abhijatát már most a metódus örököseként tartja számon az Iyengar közösség, rendszeresen hívják külföldi konferenciákra, képzésekre oktatónak. Néhány oktatótársunk idén nyáron is tanulhatot tőle az intézetben, ezekről a friss élményekről itt olvasható rövid összefoglaló Adrienn blogján. Az biztos, hogy nagyon várjuk a következő találkozást mindannyian akik tanulhattunk tőle, szóval ha meg tudod oldani a kijutást Indiába most decemberben, ne habozz, jelentkezz most!