Indiában és a világszerte élő indiaiak számára a Diwali, a Fények Ünnepe, az indiai újév kezdete, olyan, mint nálunk a Szilveszter, talán kevesebb alkohollal, de féktelen jókedvvel. E fényárban úszó ünnepet üli október 13-án a Merlinben (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4) az IndiaFest, töméntelen vidámsággal, az indiai kultúra széles spektrumával.

India magyarországi nagykövete Őexcellenciája Gauri Shankar Gupta nyitja meg a fesztivált, majd betekintést nyerhetünk a Magyar Iyengar Jóga Szövetség munkájába egy jóga bemutatón keresztül. Utána a zenéé és a táncé a főszerep: Sharmila Sharma indiai táncosnő varázsol el bennünket, ki a kathak tánc egyik legismertebb képviselője világszerte. Pandit Birju Maharaj tanítványaként már 14 éves kora óta táncol a világ színpadain, méghozzá kathakot, Észak-India legismertebb klasszikus táncát, amely a hindu és a muszlim kultúra keveredéséből kialakult táncforma, ez követeli meg a leggyorsabb lábmunkát, minden ütemfajtát letáncol az előadó, versenyezve a tablával.

A klasszikus táncot váltja a bollywoodi féktelen táncmulatság a Kamala Bollywood Tánccsoport jóvoltából, majd DJ Milendee pörgeti a bollywoodi zenét szilveszteri hangulatban a késő órákig.

Az egzotikus indiai ízeket a Shalimar étterem hozza el, a fűszereket pedig a Szép Kis India, az indiai szilveszter ünnepléséhez minden adott.

Szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt örüljünk a Diwali varázslatos ünnepének,

Az IndiaFest szervezői