Geeta Iyengar az idei év decemberében egy gyakorlók számára is nyitott képzést tart ‘Yoganushasanam’ néven, Indiában.

A program témája: ‘Ászanák a pránajáma gyakorláshoz és pránajáma’


Helyszín: Balewadi Sportközpont, Pune, India (belső tollaslabda pályák)
Dátum: december 6-13. között, összesen 8 nap
Gyakorlások időpontja: további részletek hamarosan
Részvételi feltétel: minimum 3 éves Iyengar jóga gyakorlás, stabil angoltudás (lehetőség szerint angol nyelvű Iyengar jóga órák látogatása vagy Iyengar jóga oktatása angol nyelven)
Részvételi díj: 450 USD vagy ezzel egyenértékű EUR – szállást és utazást nem tartalmazza

A képzéssel kapcsolatos bármilyen új információ, hír fel fog kerülni erre az oldalra.

Érdeklődésed kérjük, jelezd felénk a szervezes@iyengar.hu e-mailcímen!

 

70sPune1geeta-adjusting

Geeta Iyengar a legendás Yogacharya, B. K. S. Iyengar legidősebb lánya és napjaink egyik legnagyobb tudású jóga oktatója.

Geetaji 1962-ben, édesapja felügyeletével kezdett gyakorolni Iyengar jógát, és azóta folyamatosan tanít. Rendkívüli megfigyelő készsége mellett ismert arról is, hogy különlegesen összetett tanításokat is könnyedén tud átadni tanítványainak, legyen szó filozófiáról, ászana gyakorlásról vagy pránajámáról (légzőgyakorlatok). A jóga terápiás felhasználásában szerzett tapasztalata, gyakorlata az egész világon egyedülálló, a mai napig minden évben jógaoktatók százai látogatnak el hozzá, hogy tudásából meríthessenek. Emellett nagyszabású képzéseket is tart világszerte, jógaoktatók generációi tanultak a keze alatt.

Több könyve jelent meg a női gyakorlás jótékony hatásairól, ezzel felbecsülhetetlen értékű eszközt adva minden nő számára a rendszeres menzesz, a szülés előtti és az azt követő időszak és a menopauza megkönnyítésére és megélésére. Könyveiben részletes leírást ad arról, mely életszakaszban milyen gyakorlatokra érdemes fókuszálni, ismerteti az egyes időszakokra jellemző fizikai és szellemi kihívásokat, és megoldási javaslatokat is ad ezekre a problémákra.

Mióta édesapja, B. K. S. Iyengar elhagyta fizikai testét, Geetaji az Iyengar metódus vezető instruktora és az indiai központ, a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute igazgatója testvérével, Prashant Iyengar-ral.

Fontos könyvek Geeta Iyengar munkásságából:

 

  • Iyengar, Geeta: ‘Yoga: A Gem for Women’
  • Clennell, Bobby; Iyengar, Geeta: ‘The Women’s Yoga Book: Asana and Pranayama for All Phases of the Menstrual Cycle’
  • Keller, Rita; Keller, Kerstin; Iyengar, Geeta: ‘Iyengar Yoga for Motherhood: Safe Practice for Expectant & New Mothers’
  • Steinberg, Lois; Iyengar, Geeta: ‘Geeta S. Iyengar’s Guide to a Woman’s Yoga Practice’
  • Steinberg, Lois; Iyengar, Geeta: ‘Iyengar Yoga Cancer Book’
  • Steinberg, Lois; Iyengar, Geeta: ‘Iyengar Yoga Therapeutics’