Fenyvesi Judit

Fenyvesi Judit

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

 

 

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II. (2017)

A jógával 2003-ban találkoztam egy Iyengar jógaórán. Ráébredtem, hogy ilyen fajta odafigyeléssel még soha nem foglalkoztam a testemmel. Azon kívül, hogy az állandó hátfájásomra kiváló gyógymódnak bizonyult, olyasmit éreztem, hogy: bár nem is tudtam, hogy keresem, de most megtaláltam!

Az évek során fokozatosan épült be a mindennapjaimba a gyakorlás, és ezzel önmagam felfedezésében is újabb és újabb ajtók nyíltak meg, folyamatos megértést és fejlődést hozva magukkal. Hiszem, hogy a testi és lelki érzéseink megfigyelése, majd tudatosítása lehetővé teszi számunkra a korrekciót egy jobb irányba, mint ahová a megszokásaink sodornának minket. Számomra ebben rejlik a jóga fő vonzereje.

Mivel az Iyengar metódus egy komplex rendszer, egyre többféle aspektusa és mélyebb rétege kezdett feltárulni előttem. Jobban meg akartam érteni, hogy mitől működik ez ennyire, ezért 2014-ben jelentkeztem a 4. Iyengar Jóga Oktatóképzőre, ahol a 3 intenzív év alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ennek a tapasztalaton alapuló tudásnak a továbbörökítésében részt tudok és szeretnék is venni. 2017 nyarán sikeresen letettem az Introductory II. szintű vizsgát, de a tanulás nem áll meg.

Örlős Erika indított el ezen az úton, Vadász Ákos mellett megszilárdultak az alapok, Trapp Laci odafigyelő tekintete alatt érlelődöm folyamatosan 2007 óta, Répássy Erika és Kevin Gardiner tanítása ad új inspirációt időről időre, és jelen vagyok számos műhelyen, amit messziről érkezett, nagy tudású Senior oktatók tartanak.