Gold Center

Sárig Hajnalkával, a Gold Center Jóga vezetőjével beszélgettünk:

 

Mi a hitvallásod, miért alapítottad a stúdiót?

A hitvallásom: egy boldogabb,vidámabb, szeretet teljesebb és egészségesebb társadalom létrehozása. Sokat utazok a tanulmányaim és továbbképzéseim alkalmaival. Magyarországra visszatérve minden alkalommal tapasztalom a különbségeket: nehéz is szóban megfogalmazni ezt az érzést. Úgy érzem kevésbé vagyunk vidámak, boldogok és egészségesek kis hazánkban. A lakosság nagy százaléka bele süpped a problémáiba, munkájába és egyfajta negatív, depresszív hangulatban tengődik.
Úgy gondolom felelősek vagyunk a saját egészségi állapotunk és lelki állapotunkért is. Nem mutogathatunk kifele, másokra hárítva, hogy mit miért nem tudunk meg tenni. A testünk a lelkünk temploma, úgy is kellene bánni vele, mint egy szentséggel és egészségesen, tisztán tartva méltón lehet a lelkünk kifejezője.
Egészséges test, tiszta gondolatok, tudatos jelenlét és örömteli élet-ha egy mondatban kellene megfogalmaznom.

 

Miért az Iyengar metódust választottad?

Azért választottam az Iyengar jógát, mert az első alkalommal egyszerűen elvarázsolt. Nagyon aktív, sportos életet éltem, imádtam mozogni mindig is. A jóga először, mint terápia jelent meg az életemben, meg akartam gyógyulni a betegségeimből és megszabadulni a fájdalmaktól. A gyógyulás megtörtént, a fájdalmak elmúltak, az Iyengar yoga maradt és maradni is fog, az utolsó lélegzetig.

Hogy miért szerettem bele? Mert általa lehetek önmagam, találkozhatok magammal, megnyugtat, felfrissít, erőssé tesz, stabillá tesz. Erőt tudok meríteni, hogy a hétköznapok kihívásait könnyedén megoldjam. Pozitív érzéseket tudok teremteni magamban, mert szabadságot ad. És hogyan: segít megszabadulni a saját magam által létrehozott korlátoktól, negativitástól, pesszimizmustól. Segít, hogy megtaláljam az örömet minden nap a rácsodálkozás élményével.

 

Milyen szintű órákat lehet látogatni, kik a tanárok?

A következő órákon lehet részt venni: 1-es szintű órák, 2+3 as szintű órák, 50+ Iyengar jóga, gyermek jóga, kismama jóga Iyengar módszerrel. Egyéni jóga órák, workshopok és tanfolyamok.
Iyengar Jóga tanár: Sárig Hajnalka

 

Mit tartasz fontosnak a stúdióról?

15 éves szakmai múlttal rendelkezem a jóga és a fitnesz területén is. Havi rendszerességgel külföldön képződöm tovább a jóga és fitnesz terápiában is. Személyesen BKS IYENGAR mestertől is és gyermekeitől is tanultam, tanulok folyamatosan.
A stúdió nagyon jól felszerelt és nagy méretű, Budapesten az első Iyengar jóga terem volt 2010-ben.
A jóga bérlethez jár ingyenes gyermek megőrző, óvónő vigyáz a gyerekekre, csecsemőkre is. Kedvező áron kínáljuk a szolgáltatásokat. A szauna és wellness használatát is tartalmazza a jóga napijegy és bérlet is. Cégeknek külön csoportos órát biztosítunk, ami remek csapat építő jellegű és összehozza a kollégákat.

www.goldcenter.hu

1117 Budapest
Budafoki út 113.

Recepció: +36 20 411-5602

info@goldcenter.hu

Sárig Hajnalka

Sárig Hajnalka

vezető oktató

nézd meg a többi magyarországi iyengar jóga stúdiót is!