IYENGAR jóga alapozó képzés

nyíregyháza
 

Mi az IYENGAR Jóga Alapozó Képzés célja?

Célunk, hogy az ország különböző pontjaira is elérjen az IYENGAR metódus és a gyakorlók megismerjék a pontos, precíz és intelligens ászana és pránájámagyakorlás lehetőségeit. Az 1 éves Alapozó képzés alatt a gyakorlók egy komplex, átfogóképet kapnak a stabil és precíz ászana, ill. az alapvető pránájáma gyakorlás terén. A program célja a rendszeres otthoni gyakorlás kialakítása és az esetleges későbbi IYENGAR jóga oktatóképzésre való felkészítés.

Mi az az IYENGAR jóga?
Ki volt B.K.S. Iyengar?

B. K. S. Iyengar 1918-ban született Bellurban egy szegény család sarjaként. A szegénység betegségekkel (malária, tífusz, TBC) karöltve nyomta rá bélyegét fiatal éveire. Krisnamacsárjával való találkozása indította el a jóga útján, s előbb a Guruja útmutatásait követve tanult, majd egy teljesen komplett saját rendszert – az IYENGAR JÓGÁT – fejlesztette ki évtizedek alatt. Betegségeiből kigyógyulva, testét laboratóriumként használva saját tapasztalatain keresztül tökéletesítette éleslátását, bölcsességét. Nyugatra érkezése után keresők ezreinek adott lehetőséget az önmegismerés terén világszerte. Iskolák százai fémjelzik metódusa letisztultságát, sziklaszilárd alapjait.

Az Iyengar Jóga oktatóképzési rendszere egyedülálló a világon. A három éves képzés magas szinten képzett tanárokat nevel, akik felelősségteljesen és biztonságosan vezetik a gyakorlókat. Az Iyengar jóga a test egyvonalúságára fókuszálva használ eszközöket (pl.: heveder, fatégla, kötél, pléd, stb.), hogy egyénre szabva a leginkább megközelítse a tökéletes pózt. Guruji 90 éves kora után is még napi három óra ászana- és egy óra pránájáma gyakorlást folytatott. 2014. augusztus 20-án hagyta el testét, de a tradíció melyet teremtett, lánya Geeta, fia Prashant és unokája Abhijata által tovább él.

A jóga több mint csupán testi munkálkodás. A jóga egyszerre sejtszintű, mentális, értelmi és spirituális – az egész emberi lényt magában foglalja. Ha az utazás részese akarsz lenni a bőr felszínétől a lélek mélységéig vezető úton, akkor itt a helyed.

Mi miért választottuk ezt az irányzatot?

Szinte mindnyájunkra jellemző, hogy az első IYENGAR jóga óra után tudtuk, ez az, amit kerestünk, még akkor is, ha esetleg tudatosan mégsem kerestünk semmit. De legbelül mégis felsejlett az igény a csendre, a belső kiegyensúlyozottságra, a forráshoz való tudatos kapcsolódásra, ahol akkor is béke van, amikor a felszínen esetleg összedőlt minden. Minket nagyon megfogott az, hogy mindenre van válasz: MIT érdemes gyakorolni, MIÉRT csináljuk pont ezt vagy azt és mindezt HOGYAN.

Te miért válaszd?

Ha Téged is érdekelnek a válaszok, akkor tarts velünk! A sok-sok év alatt összegyűjtött saját tapasztalat és a folyamatos továbbképzésünk segítségével igyekszünk mindenkinek útmutatást nyújtani, hogy merre van a tovább, hogyan aknázd ki a lehetőségeidet úgy, hogy közben biztonságban maradj.

Kiket várunk a képzésre?

 • akik már jógáznak egy ideje és szívesen vesznek útmutatást a haladás irányába
 • jógaoktatókat, akik nyitottak a továbbfejlődés lehetőségére
 • HATÁRON TÚLI jógagyakorlókat, jógatanárokat /Szlovákia, Ukrajna, Románia/
 • FONTOS tudnunk arról, ha bármilyen sérülésed lenne, ami befolyásolja a gyakorlásod vagy bármilyen gyógyszeres kezelés alatt állsz, ezekről feltétlenül tájékoztass bennünket

Tanári kar

Drimál István

Okleveles Iyengar jóga oktató (Intermediate Junior II.)

Bemutatkozás

Filozófiából doktoráltam és mindig fontosnak tartottam a szellem művelése mellett a test és az energia gyakorlatoztatását is. Húsz év taiji, qigong és gongfu gyakorlás, valamint számos könyv fordítása után találtam rá a jógára. Eleinte mint kiegészítő eszközként tekintettem rá, de ahogy fokozatosan megismerem és tanulom e hagyományt, föltárul összetett és mély rendszere. A jóga és a hozzá hasonló – mai népszerű szóval – „önművelési” rendszerek tanulása folyamatos, soha nincs vége, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne eljutni bizonyos eredményekig, határokig. Az oktatásban éppen ezt élvezem: adott tudásszintemet, azt, amit megvalósítottam, a közvetlen megmutatáson és a szóbeli instrukciókon keresztül átadni az érdeklődőknek és megnyitni az utat számukra, hogy fittnek, fiatalosnak érezzék magukat. 2014-ben tettem le az Iyengar Jóga Oktatói képzés Introductory II. vizsgáját, 2016-ban a  Junior I. szintűt.

Juhász Ágnes

Okleveles Iyengar jóga oktató (Introductory II.)

Bemutatkozás

„Minden nehéz, amíg könnyűvé nem válik”

Találkozásom a jógával sorsszerű, és életre szóló, hiszen gyerekkoromban csípőprotézis műtéttől menekültem meg általa. Az elmúlt húsz évben a jóga nem csak mozgásom szabadságával ajándékozott meg, és segített át lelkileg a nehéz időkön, hanem életem alapjává vált. Komplex sorsjavító módszerként élem meg, és saját tapasztalatomból kiindulva ez a hozzáállás tanításomat is átitatja.

Sok jógatradíció tanításai szerint gyakoroltam. Tanultam Sivananda és Satyananda tradícióban, „Jóga a Mindennapi életben” rendszerben, Himalájai Jóga Tradícióban, Kundalini Jógát Yogi Bhajan tanításai szerint, Ashtanga jógát, Tantra jógát számos mestertől.

Az Európai Jóga Unió és a Szlovák Jógaszövetség által akkreditált jógatanárképzésen, dr. Timcsák Géza vezetésével szereztem jógaoktatói diplomát. Kismamajóga-, Babamasszázs- és babajóga-tanári diplomáimat a Birthlight-nál szereztem, tanárom: Toldy Csilla volt. A klasszikus jógafilozófiába Papp József vezetett be, akihez jóga-pszichológusként szupervízióra is rendszeresen járok, hiszen jógatanárként egyfajta „terapeutai” minőséget is keresnek a gyakorlók, ami óriási felelősség.

Korlátozásoktól magam távol tartó, szabad szellem vagyok, így nem köteleződtem el egyetlen vonalon sem. Kerestem. Valamit még nem találtam.

Amikor először vettem részt Iyengar jógaórán, éreztem: ez az! Ez az, ami még hiányzott: az abszolút pontosság. Ha címszavakba kellene ölteni a metódus sajátosságait, akkor azt mondanám: ez egy szigorú, következetes, tiszta tanítás, letisztult módszerrel. Részletekbe menően maximalista, félmegoldásokkal nem megalkuvó eljárás. Ez az igényes ember jógája, amely alázatra nevel, mert rávilágít a hibáinkra, gyengeségeinkre, megfejlődhető tulajdonságainkra, és egyúttal eszközöket ad az ember kezébe, és megtanítja: hogyan (!) haladjuk meg önmagunkat, amikor hegyként tornyosul az akadály előttünk. Radikálisan kimozdít a komfortzónából, de éberen figyelve tart meg a biztonsági körön belül.

Bár erősen az ászana-gyakorlásra fókuszál, tanításaival érinti a jóga összes ágát, lépcsőfokait, mindezt egy emészthető, hétköznapi ember számára felfogható, mindennapjaiba integrálható formában.

2017-ben tettem le az Iyengar Jóga Oktatói képzés Introductory II. vizsgáját.

Hála és köszönet szeretett tanáraimnak, /Répássy Erika, Kevin Gardiner, Trapp László, Richter Katalin, Drimál István, Tóth Tihamér, Bobby Clennell, Laurie Blakeney, Stephanie Quirk, Manouso Manos/ akik nem csak beavattak egy jógatradícióba, hanem gyökeresen megváltoztatták viszonyulásomat saját magamhoz, lehetőségeimhez, kötelességeimhez, környezetemhez és nem utolsósorban a Jógához.

Répássy Erika

Okleveles Iyengar jóga oktató (Intermediate Senior II.)

Bemutatkozás

2002-ben Londonban találtam rá a jógára a turizmus, diplomácia, marketing, tánc és a zene világa után. Hosszabb külföldi kiküldetésem nyújtott lehetőséget arra, hogy napi szinten tanuljak a világ neves oktatóitól. Ezek a találkozások szoros és meghatározó köteléket hoztak létre köztem és a jóga közt. A londoni Iyengar Jóga Intézet után tanulmányaimat az írországi Dublinban folytattam, ahol 2006-ban sikeresen elvégeztem a tanárképző iskolát, ezt további képzés követte a nagy presztizsű new yorki intézetben. Az évek során számtalan workshop-on vettem részt a világ vezető Iyengar jóga oktatóival, köztük egyszer magával B.K.S. Iyengar mesterrel a 2005-ös Yoga Journal konferencián Colorado államban. Jelenlegi tanárom férjem, Kevin Gardiner (USA). 2005. tavasza óta tanítok mint okleveles Iyengar Jóga oktató Írországban, jelenleg Magyarországon és esetenként külföldön, illetve tanítok, szervezem, tolmácsolok és asszisztálok a hazai Iyengar jógaoktató képzésben. Eddig háromszor jártam az indiai Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban az Iyengar család óráin, ahová hamarosan visszatérek.

Információk

AZ ALAPOZÓ KÉPZÉS IDŐTARTAMA:

A képzés az alábbi napokon 15.00-17.30 között lesz megtartva, egyszeri 2,5 órás foglalkozások keretében.

 

HELYSZÍN:

Shakti Jógastúdió, 
4400 Nyíregyháza, Krúdy Ház, Szabadság tér 12/B. 3/28. 28-as kapucsengő

 

IDŐPONTOK:

2019. Szeptember 21.
2019. Október 12.
2019. November 16.
2019. November 30.
2020. Január 25.
2020. Február 22.
2020. Március 21.
2020. Április 18.
2020. Május 23.

 

A KÉPZÉS DÍJA:

A 9 alkalom díja 2019. szeptember 21-ig: 49.500 Ft/fő, melynek befizetése 1 összegben történik. (korai kedvezmény)

Szeptember 21. után: 55.000 Ft.

BEFIZETÉS:

a) Átutalással:
Shakti Jógastúdió, Juhász Ágnes e.v.
4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 12/B 3/28.
Adószám: 75693981-1-35
Bankszámlaszám: 11773449-03641864-00000000 (számlatulajdonos: Juhász Ágnes)
Megjegyzés rovatba írd: a képzésen résztvevő nevét, és „Alapozó Képzés, Kezdő”
Számlázási adataidat küldd el e-mailen az info@shakti.hu címre.

b) Személyesen:
Shakti Jógastúdió, iroda:
4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 12/A, 1/10. 110-es kapucsengő
Hétköznapokon, munkaidőben, előzetes telefonos egyeztetéssel (Kerti Zita, kapcsolattartó, 0620/2409138)

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2019. szeptember 21.

 

A JELENTKEZÉS MENETE:

 1. Töltsd ki az oldal alján található Jelentkezési lapot!
 2. Utald el vagy fizesd be személyesen a képzés díját legkésőbb szeptember 21-ig.
  Utalásnál a Közlemény rovatban tüntesd fel:
  “A képzésen résztvevő neve, ALAPOZÓ KÉPZÉS, KEZDŐ”!
 3. Számlázási adataidat küldd el e-mailen az info@shakti.hu címre.

KONTAKT:

Ha bármilyen kérdésed van a képzéssel kapcsolatban, fordulj a képzés szervezőjéhez:
Shakti Jógastúdió
Juhász Ágnes 
06 30 532 2101
info@shakti.hu

 

JELENTKEZÉSI LAP

ADATKEZELÉSI NYILATKOZAT

 

1. Hírlevél feliratkozás (EDM)

Amennyiben a hírlevél küldéséhez a tanuló hozzájárul, tudomásul veszi és engedélyezi, hogy az Magyar Iyengar Jóga Szövetség (a továbbiakban: „Szövetség”) a tanuló nevét és email címét annak érdekében kezelje, hogy tájékoztassa tanulót termékeiről, szolgáltatásairól, várható rendezvényeiről, és kapcsolódó szolgáltatásokról elektronikus hírlevél formájában mindaddig, amíg a hírlevélről a tanuló le nem iratkozik a hírlevélben megjelölt linkre kattintással, vagy a Szövetség 1111 Budapest, Bartók Béla út 34. címére ajánlott levélben vagy mijsz@iyengar.hu email címére emailben küldött levélben.

2. Személyes adatok kezelése

A tanuló tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a Magyar Iyengar Jóga Szövetség (a továbbiakban: „Szövetség”) által a jelen adatlapon gyűjtött személyes adatokat a Szövetség a tanulóval alapozó jógatanfolyamra kötött szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából használja fel a számviteli jogszabályok szerint előírt kötelező bizonylat megőrzési kötelezettség tartamáig.

A Szövetség minden ésszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a tanuló számára az általa gyűjtött személyes adatokhoz történő hozzáférést, így a tanuló kérheti a pontatlan adatok helyesbítését, módosítását, illetve az adatok törlését, kezelésének korlátozását, illetve tiltakozhat az adatok kezelése ellen, amennyiben a Szövetségnek nem kell megőriznie azokat a jogszabályi előírások miatt vagy az üzletmenet biztosítása érdekében. A Szövetség megtagadhatja az olyan kérések teljesítését, amelyek ésszerűtlenül ismétlődnek, aránytalan műszaki ráfordítást igényelnek, veszélyeztetik mások személyes adatait, rendkívül nehezen hajthatók végre, illetve amelyek esetében a helyi jog nem követeli meg a hozzáférést. Hozzáférés, helyesbítés, módosítás, törlés és korlátozás írásban a Szövetség 1111 Budapest, Bartók Béla út 34. címére ajánlott levélben vagy mijsz@iyengar.hu email címére emailben küldött levélben kérhető, valamint tiltakozni írásban ugyanezen a módon lehet. A tanuló a kezelt személyes adatok körével, az adatkezelés terjedelmével és kapcsolódó jogaival összefüggésben a Szövetség www.iyengar.hu weboldalán, illetve 1111 Budapest, Bartók Béla út 34. címén közzétett adatvédelmi tájékoztatóban talál további információt. A tanuló továbbá a mijsz@iyengar.hu email címre küldött emailben kérheti a hivatkozott adatvédelmi tájékoztató elektronikus megküldését.

3. Adatkezelő (tanfolyam szervező) részére adatok továbbítása

A tanuló továbbá kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a jelen adatlap tartalmát képező adatokat a Magyar Iyengar Jóga Szövetség (a továbbiakban: „Szövetség”), az alapozó jógatanfolyam teljesítése céljából harmadik személynek, így SHAKTI JÓGASTÚDIÓ, JUHÁSZ ÁGNES E.V., mint adatkezelő részére átadja. A SHAKTI JÓGASTÚDIÓ, JUHÁSZ ÁGNES E.V.. a Szövetség által átadott adatokat az alapozó jógatanfolyamra kötött szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából használja fel a számviteli jogszabályok szerint előírt kötelező bizonylat megőrzési kötelezettség tartamáig.

4. Egészségügyi nyilatkozat

A regisztrációs lap beküldésével egyidejűleg a tanuló kijelenti, hogy az órákon saját felelősségére vesz részt, és amennyiben bármilyen egészségügyi problémája van, vagy gyógyszeres kezelés alatt áll, arról haladéktalanul tájékoztatja az aktuális oktatót.