2020 IYENGAR JÓGA NAP – EGER

A Magyar Iyengar Jóga Szövetség idén immáron másodjára rendezi meg a II. Országos Iyengar Jóga Napot, mellyel szeretnénk megismertetni az Iyengar (ejtsd „ájengár”) metódust a jóga iránt érdeklődőkkel.

A jógát korra, nemre, hovatartozásra való tekintet nélkül bárki gyakorolhatja, hatását a fizikai testen túl érezheted a belső szerveid egészségén, az idegrendszered stabilabb állapotán is. Mindegy, hogy mennyire vagy hajlékony, hogy férfi vagy-e vagy nő, idősebb vagy-e vagy gyermek, gyere el és ismerkedj meg a jógával, mint életmóddal, hogy megtedd a lehető legtöbbet, amivel javítani tudod az életminőségedet.

A rendezvény egy napos és számos lehetőséget kínál kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Programok>>

 

Mi az Iyengar jóga?

A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

Olvass erről bővebben itt>>

 

Mi az a Magyar Iyengar Jóga Szövetség?

Mi egy non-profit formában működő egyesület vagyunk és az a hivatásunk, hogy népszerűsítsük az Iyengar metódust Magyarországon, így egyesült erővel képviselhetjük mesterünk hagyományát. Tagjaink nem csak okleveles Iyengar jóga oktatók, hanem „laikusok” is, akik támogatják ezt a nemes ügyet. A Szövetség szervesen kapcsolódik az indiai Púna városában található Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) intézményéhez, ahol mind B.K.S. Iyengar, mind pedig lánya, Geeta és fia, Prashant egyaránt lakik és tanít. Az egyesület továbbá jogi támogatást is nyújt az okleveles Iyengar jóga oktatóknak, jóváhagyja az oktatóképzésre jogosult tanárokat, továbbképzéseket és vizsgákat szervez, rendezvényeket hoz létre, mint például az 1. Országos Iyengar Jóga Napot is.

A Szövetség honlapját itt találod>>

 

Kik az oktatók?

Mindannyian magasan képzett, okleveles Iyengar jóga oktatók vagyunk, ami azt jelenti, hogy legalább 5 év folyamatos tanulás és gyakorlás áll mögöttünk, hogy sikeres vizsga esetén elnyerjük az alapoklevelet, amivel egyáltalán elkezdhetünk tanítani. Ezt az oklevelet évről évre meg kell újítanunk, aminek az alapja a folyamatos továbbképzés és az esetleges további nemzetközi vizsgákon való sikeres részvétel. A programon tanító oktatók mindegyike 10-40 év gyakorlattal rendezik.

Oktatók a programon>>