2020. március 14.

Budapest, MagNet Ház

FIGYELEM!

A március 14-ei Iyengar Jóga Nap budapesti rendezvényét elhalasztjuk őszre.

A koronavírus által kialakult helyzet miatt világszinten törlődnek, halasztódnak a nagyobb rendezvények.
A Magyar Kormány iránymutatása az, hogy a nagyobb rendezvényeket lehetőség szerint
halasszák el a szervezők, ezzel fékezvén a vírus terjedését.
A Magyar Iyengar Jóga Szövetség úgy gondolja, hogy ez a legfelelősségteljesebb döntés, amit hozhat ebben a helyzetben.
Az elővételben megvásárolt jegyek árát az elkövetkező hét során visszatérítjük.
Köszönjük megértéseteket!

Az Iyengar Jóga Nap célja

Magyar Iyengar Jóga Szövetség nevében 2020-ban rendezzük meg hetedik alkalommal az Országos Iyengar Jóga Napot, hogy megismertessük az érdeklődőkkel a BKS Iyengar által megalkotott Iyengar Jóga módszerét.

Sok szeretettel várunk 2020. március 14-én!

A jógát korra, nemre, hovatartozásra való tekintet nélkül bárki gyakorolhatja, hatását a fizikai testen túl érezheted a belső szerveid egészségén és az idegrendszered stabilabb és nyugodtabb állapotán is. Mindegy, hogy mennyire vagy hajlékony, hogy férfi vagy-e vagy nő, idősebb vagy-e vagy gyermek, gyere el és ismerkedj meg a jógával, mint életmóddal, hogy megtedd a lehető legtöbbet, amivel javítani tudsz az életminőségeden.

A rendezvény egy napos és számos lehetőséget kínál kezdőknek és haladóknak egyaránt – azoknak, akik még sosem próbálták az Iyengar Jógát, és akik már régebb óta ezt a módszert gyakorolják.

Nézelődj a programok között, válaszd ki a számodra megfelelőt, vásárolj jegyet és gyere el. Nemzetközi okleveles IYENGAR jóga oktatóink kimagasló képzettsége garanciát jelent a biztonságos fejlődésedre!

Mi az Iyengar jóga?

A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

Mi az a Magyar Iyengar Jóga Szövetség?

Mi egy non-profit formában működő egyesület vagyunk, hivatásunk, hogy népszerűsítsük az Iyengar metódust Magyarországon, és közösen képviseljük és adjuk tovább mesterünk hagyományát. Tagjaink között nem csak okleveles Iyengar jóga oktatók vannak, hanem elkötelezett gyakorlók, „laikusok” is, akik támogatják ezt a nemes ügyet. A Szövetség szervesen kapcsolódik az indiai Púna városában található Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) intézményéhez, ahol B.K.S. Iyengar egész életében személyesen felügyelte a jógaoktatók képzését. B.K.S. Iyengar 2014 augusztusában, 95 évesen távozott el, azóta lánya, Geeta és fia, Prashant vezetik az Intézetet és az oktatóképzést. Az egyesület emellett jogi támogatást is nyújt az okleveles Iyengar jóga oktatóknak, jóváhagyja az oktatóképzésre jogosult tanárokat, továbbképzéseket és vizsgákat bonyolít, rendezvényeket szervez, mint például az Országos Iyengar Jóga Napot is.

Mit tegyek, ha olyan sérülésem/egészségügyi állapotom áll fenn, ami befolyásolhatja a részvételemet?

  • Menstruáció – egyes ászanák helyett más fogsz csinálni, aminek hasonló a hatása, vagy ami a jelenlegi állapotodnak a legmegfelelőbb. Szólj az oktatónak vagy az asszisztensek egyikének az óra előtt.
  • Enyhébb probléma esetén (ami nem befolyásolja a test szabad mozgását) szólj az oktatónak vagy az asszisztensek egyikének az óra megkezdése előtt.
  • Súlyosabb, a mozgást lényegesen befolyásoló sérülés, gyógyszeres kezelés esetén írj nekünk egy emailt, mielőtt jelentkeznél, hogy vissza tudjunk jelezni neked, hogy egyedi esetedben részt tudsz-e venni a programon.

Hogy érsz el bennünket?

Írj emailt az hello@iyengar.hu email címre.