Iyengar Jóga Nap

2017. március 4.

Magyar Iyengar Jóga Szövetség idén rendezi meg negyedik alkalommal az Országos Iyengar Jóga Napot, hogy megismertessük az Iyengar Jóga módszerét a jóga iránt érdeklődőkkel.

A jógát korra, nemre, hovatartozásra való tekintet nélkül bárki gyakorolhatja, hatását a fizikai testen túl érezheted a belső szerveid egészségén és az idegrendszered stabilabb és nyugodtabb állapotán is. Mindegy, hogy mennyire vagy hajlékony, hogy férfi vagy-e vagy nő, idősebb vagy-e vagy gyermek, gyere el és ismerkedj meg a jógával, mint életmóddal, hogy megtedd a lehető legtöbbet, amivel javítani tudsz az életminőségeden.

A rendezvény egy napos és számos lehetőséget kínál kezdőknek és haladóknak egyaránt – azokra, akik még sosem próbálták az Iyengar Jógát és akik már régebb óta ezt a módszert gyakorolják.

Nézelődj a programok között, válaszd ki a számodra megfelelőt, jelentkezz be és gyere el. Nemzetközi okleveles IYENGAR jóga oktatóink kimagasló képzettsége garanciát jelent a biztonságos fejlődésedre!

Sok szeretettel várunk 2017. március 4-én!

Mi az Iyengar jóga?

A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

Mi az a Magyar Iyengar Jóga Szövetség?

Mi egy non-profit formában működő egyesület vagyunk, hivatásunk, hogy népszerűsítsük az Iyengar metódust Magyarországon, és közösen képviseljük és adjuk tovább mesterünk hagyományát. Tagjaink között nem csak okleveles Iyengar jóga oktatók vannak, hanem elkötelezett gyakorlók, „laikusok” is, akik támogatják ezt a nemes ügyet. A Szövetség szervesen kapcsolódik az indiai Púna városában található Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) intézményéhez, ahol B.K.S. Iyengar egész életében személyesen felügyelte a jógaoktatók képzését. B.K.S. Iyengar augusztusban, 95 évesen távozott el, azóta lánya, Geeta és fia, Prashant vezetik az Intézetet és az oktatóképzést. Az egyesület emellett jogi támogatást is nyújt az okleveles Iyengar jóga oktatóknak, jóváhagyja az oktatóképzésre jogosult tanárokat, továbbképzéseket és vizsgákat bonyolít, rendezvényeket szervez, mint például az Országos Iyengar Jóga Napot is.

Kik az oktatók?

Mindannyian magasan képzett, okleveles Iyengar jóga oktatók vagyunk, ami azt jelenti, hogy legalább 5 év folyamatos tanulás és gyakorlás áll mögöttünk, hogy sikeres vizsga esetén elnyerjük az alapoklevelet, amivel egyáltalán elkezdhetünk tanítani. Ezt az oklevelet évről évre meg kell újítanunk, aminek az alapja a folyamatos továbbképzés és az esetleges további nemzetközi vizsgákon való sikeres részvétel. A programon tanító oktatók mindegyike 8-40 év gyakorlattal rendezik.

Oktatók a programon>>

Helyszínek

Ajna Jógastúdió

Ajna Jógastúdió

Budapest, XI. Bartók Béla út 80. I/2.

Részletek>>

Antaranga Jógaközpont

Antaranga Jógaközpont

Budapest, XVI. Sasvár utca 91.

Részletek>>

Amrita Jógaközpont

Amrita Jógaközpont

Budapest, XI. Bartók Béla út 34. I./3.

Részletek>>

AUM Jóga Blaha

AUM Jóga Blaha

1085 Budapest, Stáhly u. 13.

Részletek>>

Budayoga Stúdió

Budayoga Stúdió Budapest, II. Szilágyi Erzsébet fasor 69. Részletek>>

Darshan Jógaközpont

Darshan Jógaközpont Budapest, VI. Szófia utca 15. Részletek>>    

Tök, Művelődési Ház

Tök, Művelődési Ház

Tök, Kútvölgy utca 15.

Részletek>>

Biafitness Sportcentrum

Biafitness Sportcentrum

Biatorbágy, Szabadság út 12.

Részletek>>

Nagykovácsi Jógaterem

Nagykovácsi jógaterem

2094 Nagykovácsi Telki út 3.

Részletek>>

Miskolc Lélekmagház

Miskolc Lélekmagház

Miskolc, Horváth Lajos u. 13.

Részletek>>

Gold Center

Gold Center

1117 Budapest, Budafoki út 111.

Részletek>>

EKF E épület Táncterem

Dharma Jógastúdió

Dharma Jógastúdió

Dunaújváros, Esze Tamás u. 13, 2400 Magyarország

Jóga Budakeszi

Jóga Budakeszi

Budakeszi, Erkel u. 78, 2092 Magyarország

Képek a tavalyi Iyengar Jóga Napról

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

Gyakorlati információk

Mit tegyek, ha kezdő vagyok?

Regisztrálj mielőbb online! Egész nap rendelkezésedre állnak Kezdő Iyengar Jóga órák, amiket különböző oktatók tartanak, itt ismerkedhetsz meg az alapokkal. Nem kell hoznod semmit, csak nyitottságot és bátorságot, hogy kipróbáld magad.

 

Mit tegyek, ha haladó jógagyakorló vagyok?

Ha már jógázol egy ideje (minimum 6 hónapja) és szeretnél többet tudni az ászanákról és a pránajámáról, akkor jelentkezz online, semmit nem kell hoznod, csak magadat és némi nyitottságot, mert ha nem ismered a metódust, lesznek újdonságok, ha ismered, valószínűleg akkor is.

 

Mennyibe kerül?

A foglalkozásokon való részvétel díja 500 Ft/alkalom, melyet a helyszínen tudsz majd befizetni. Az online regisztrációval a helyedet akkor tudjuk garantálni, ha a foglalkozás kezdete előtt 15 perccel ott vagy a stúdióban, érkezz hát időben, hogy ne érjen csalódás. Az utolsó 15 percben a helyszínen levőket engedjük be a terembe érkezési sorrendben.

 

Miért nem ingyenes a rendezvény?

A koncepciónk az, hogy mivel felmerülnek bizonyos költségek, (mint pl. terembérlés, jógaeszközök használata, szolgáltatói díjak, marketing kiadások), melyeket valamiből fedeznünk kell, így igyekszünk önköltségi áron megszervezni a IV. Magyar Iyengar Jóga Napot. Ehhez kapcsolódik, hogy a rendezvény megszervezésén mi, a szövetség tagjai is ingyen dolgozunk, feladatainkat igyekszünk egymás között szétosztani, tehát ez egy igazi közösségi rendezvény, ahol egy még nagyobb közösség építésén fáradozunk.

 

A jelentkezés menete:

  1. Válaszd ki, mire szeretnél jelentkezni (kezdő óra vagy haladó program).
  2. Regisztráld magad online.
  3. Sikeres regisztráció esetén kapsz egy visszaigazoló e-mailt.
  4. 2017. március 4-én érkezz a programra legalább 15 perccel a kezdés előtt és foglald el a helyed a teremben.
  5. Hívj másokat is:)

 

Mit tegyek, ha olyan sérülésem/egészségügyi állapotom áll fenn, ami befolyásolhatja a részvételemet?

  • Menstruáció – egyes ászanák helyett más fogsz csinálni, aminek hasonló a hatása, vagy ami a jelenlegi állapotodnak a legmegfelelőbb. Szólj az oktatónak vagy az asszisztensek egyikének az óra előtt.
  • Enyhébb probléma esetén (ami nem befolyásolja a test szabad mozgását) szólj az oktatónak vagy az asszisztensek egyikének az óra megkezdése előtt.
  • Súlyosabb, a mozgást lényegesen befolyásoló sérülés, gyógyszeres kezelés esetén írj nekünk egy emailt, mielőtt jelentkeznél, hogy lássuk, részt tudsz-e venni a programon.

 

Hogy érsz el bennünket?

Írj emailt az info@iyengar.hu email címre, vagy keresd a releváns stúdiókat telefonon, emailen vagy személyesen.