Kovács Izabella

Kovács Izabella

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

 

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II., Okleveles Hatha jóga oktató

A keleti kultúrák, tanítások iránti vonzalom mindig jelen volt életemben. Először tai-chit, majd néhány évig aikidot tanultam. Jógát eleinte otthon, magamtól gyakoroltam, melynek már ekkor éreztem áldásos és átütő erejét.

2007 tavaszán kezdtem meg igazi utazásomat a jóga terén. Mindenféle irányzat óráit kipróbáltam, kerestem a számomra megfelelőt, mígnem 2008 tavaszán részt vettem életem első Iyengar jóga óráján Vadász Ákosnál, aki megszerettette velem ezt a kiváló metódust. Megtanultam, hogy az eszközök a különböző egészségügyi kondíciók esetén támogatást nyújtanak a testnek, segítenek az ászanák minél helyesebb kivételezésében és irányt mutatnak a fejlődéshez. A módszer precizitása magával ragadott. Ez volt az, amit mindenhol kerestem azelőtt.

2009-ben elvégeztem Vadász Ákos 1 éves hatha jóga oktatóképzését, 2011-ben pedig felvételt nyertem a három éves magyarországi Iyengar Jóga oktatóképzésre, melyet 2014 októberében sikeres vizsgával zártam.

Jelenlegi tanáraim: Kevin Gardiner, Répássy Erika, Trapp László. Folyamatosan részt veszek neves külföldi oktatók képzésein, melyek mindig nagy inspirációt jelentenek számomra (a teljesség igénye nélkül: Manouso Manos, James Murphy, Laurie Blakeney, Patricia Walden, Stephanie Quirk, Lois Steinberg…). Minden tanáromnak hálával tartozom az önzetlen tanításért és támogatásért, melyet tőlük kapok.

A jóga nem az egyetlen, de egy tökéletes út az Önvaló megismerésére. Örömömre szolgál, ha ezen az úton egy darabon elkísérhetlek.