Krámosné Schweitzer Andrea

Krámosné Schweitzer Andrea

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

 

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II. (2019)

Jógával előszőr 35 évesen találkoztam. Sok problémával küszködtem.  Túlsúly, magas vérnyomás, folyamatos idegeskedés a munkámból eredően. Hatha jógát gyakoroltam Pécsett, heti 1, később heti 2 alkalommal, majd heti 3-4 alkalommal. Közben a bakti jóga útjára léptem. 30 kg fogyás után, és mivel az akkori egyik oktatóm (szülei betegsége miatt) többször megkért, hogy helyettesítsem, esedékesnek éreztem oktatói végzettséget szerezni.

2013-ban jelentkeztem a Magyar Jóga Akadémia jógaoktatói képzésére, ahol többek közt Selmeci Ági és Csongor is a tanáraim voltak, akik Iyengar szemléletben oktattak. A képzés jellemzője az volt, hogy ismerjük meg az összes irányzatot, jóga ágat, tisztító eljárásokat, fizikai, szellemi utakat, így mindenki ki tudja választani a számára megfelelő irányzatot. A Jógaakadémia keretei közt szereztem jógaoktatói és általános jóga-terapeuta képesítést.

Meghatározó élmény volt számomra amikor elmentem Veres Mónika meghívott oktató hétvégéjére. Onnan tudtam, hogy nekem ez kell. Szerelem lett belőle. Az első lehetőséget megragadva jelentkeztem Trapp Laci és Veres Móni oktatóképzőjére. Közben örömmel vettem, hogy végre Pécsett is el tudok járni Bartsch Gabriella jóga óráira. Budapestre sajnos csak hétvégéken jutok fel workshopokra, meghirdetett továbbképzésekre, amiket igyekszek kihasználni.

Minden iskolában elvárt volt a napi rendszeres és kitartó gyakorlás, így már 6 éve fenntartott a gyakorlásom.

2016 óta heti 3 alkalommal (munka mellett ennyi fér bele) oktatok Pécsett. Először hatha jógát az akadémián tanultak szerint, ami szép lassan átalakult és letisztult az oktatóim segítségével tiszta Iyengar metódussá. A jóga számomra az önismeret forrása, egy nagy szerelem.

2019 júniusában tettem le Introductory II vizsgámat, és sosem adom fel, cél a végtelen. 

Email: schweitzerandrea73@gmail.com
Telefon: 20/3909754