Deák Eszter

Deák Eszter

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

 

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II. (2019)

A jógával való ismerkedésemet Hatha jógával kezdtem. Az Iyengar jógával véletlenül találkoztam, valahogy Bartsch Gabi órájára keveredtem. Egyből megfogott az ottani hangulat, az ászanák pontos kivitelezése, az instrukciók precízsége, a gyakorlók eltökéltsége. Egészen más volt, mint amit más jóga órákon tapasztaltam. Rögtön éreztem, hogy az Iyengar jóga az én világom. Később azt figyeltem meg, hogy az Iyengar órákon tényleg megvalósul az, hogy a jóga mindenkié. Meglepően magas az órákon a férfiak aránya és nagyon széles skálán mozog a résztvevők életkora.

Gyakorlásom során megtapasztaltam, hogy mindig lehet újabb és újabb kihívásokat találni, hogy még egy egyszerű ászanát is mennyiféle módon meg lehet közelíteni, hogy mindig lehet újabb és újabb felfedezni valókat találni. Számomra a jóga egy olyan játszótér, amit nem tudok megunni. Biztonságos keretek között tudom feszegetni a határaimat, tudok olyan tapasztalatokat szerezni, amelyek az egész életemre kihatnak.

Óráimon ezeket a tapasztalatokat szeretném megosztani.  Fontos számomra, hogy tanítványaim örömmel mozogjanak, örömmel jógázzanak, átéljék azt, hogy egy rövid gyakorlás is hatással van az életükre, derűsebbé, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé válnak általa.

Hálával tartozom tanáraimnak, Trapp Lacinak és Veres Móninak, akik megismertették velem ezt a tradíciót és folyamatosan segítenek utamon.

deak.eszter.piroska@gmail.com
+36 30 738 3596