Oravecz Beatrix

Oravecz Beatrix

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II. (2019)

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végeztem közgazdászként 2000-ben, és a doktori disszertációmat is itt írtam alkalmazott statisztikából. Megfogott ennek a tudományterületnek a szépsége, precizitása és alkalmazhatósága, ezért azóta is az Egyetem Matematikai és Statisztikai Modellezési Intézetében tanítok.

2008-ban vettem részt életem első jógaóráján -kezdő Iyengar jóga Répássy Erikával-, ami meghatározó élmény volt. Egyszerű gyakorlatok, pontos instrukciók, és megmagyarázhatatlan módon napokig testileg, lelkileg jól éreztem magam. Ezt a nagyszerű élményt szerettem volna megosztani mindenkivel, akit szeretek, ezért sorban elhívtam a barátaimat órára.

A metódus lehetőséget ad önmagunk megismerésére és fejlesztésére a folyamatos gyakorlás és tanulás által. Az Iyengar jógában a precizitás, a szekvenciálás és az eszközök használata révén mindenki számára megtapasztalhatóak a jóga jótékony hatásai testi, lelki és szellemi szinten egyaránt.

Több év gyakorlás után, 2016-ban jelentkeztem a Magyar Iyengar Jóga Oktatóképzőre és három év „színvonalas és szigorú” J képzés után 2019-ben, Introductory II. szintű Iyengar jóga oktatói minősítést szereztem.

A tanításban nagy inspirációt jelent számomra a tanítványok saját fejlődése, megértése és öröme.

Folyamatosan tanulok különböző elismert magyar és külföldi oktatók (Csendes Erzsébet, Stephanie Quirk, Rita Keller, Bob Blaser, Manouso Manos, Kenan Albayrak, Gulnaaz Dashti) hazai műhelyein, hiszen a jóga egy életen (vagy életeken) át tartó tanulás, és szeretném, ha az egyre mélyebb felismeréseket és tapasztalásokat, amelyeket kapok, átadhatnám a tanítás során a gyakorlóknak is.

Hálával és köszönettel tartozom szeretett tanáraimnak, Répássy Erikának, Kevin Gardinernek, Veres Mónikának, Trapp Lászlónak és Sárig Hajnalkának, akik megismertettek ezzel a csodálatos jógatradícióval és azóta is tanítanak, inspirálnak és segítenek az úton. Nagyon köszönöm Lacinak és Móninak a szeretetteljes, motiváló tanítást, amit kaptunk az oktatóképzőn. Köszönöm az oktatóképzős társaimnak, barátaimnak az együtt töltött időt, tőlük is nagyon sokat tanultam. Külön köszönet a családomnak, amiért lehetővé teszik a tanulást, segítenek, kiegyensúlyoznak, tanítanak és örömet okoznak, mint a JÓGA.

Balatonakarattya, Tel: 30/ 396 57 07, email: boravecz@gmail.com