Havas Edina

Havas Edina

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

 

 

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II.

Hogy miért kezdtem el jógázni? Nehéz megfogalmazni. Már régóta szerettem volna elmenni jógaórára, de sosem tudtam pontosan, hogy miért. Sokáig keresgéltem a megfelelő alkalmat, míg egyetemi éveim alatt felkínálkozott a lehetőség ’egyetemi sportfoglalkozás’ címszó alatt.

Ekkor megtörtént a találkozás, a felismerés, melynek folyamata a mai napig tart, és kíséri életem szakaszait, van mikor intenzívebben, van mikor kevésbé nagy intenzitással, de folyamatosan jelen van.

A jóga kapcsán megtanultam legyőzni merev testi akadályaimat és ezáltal rájönni, hogy az élet többi területén is lehetséges ugyanez. A gyakorlásért cserébe rugalmasságot, hajlékonyságot és erőt kaptam, hogy végig menjek a magam elé kitűzött úton.

2003 óta jógázom rendszeresen. Saját gyakorlásaim alatt rájöttem, hogy ezt a tudást, szabadságérzetet és sikerélményt másoknak is szeretném átadni, a többi ember számára is elérhetővé és megismerhetővé tenni saját testük/lelkük gátainak leküzdését. 2007-2008-ban az Asram Jóga és Meditációs Központ által szervezett oktatói képzésen volt szerencsém gyarapítani a tudásomat, melyért mély hálával tartozom. Itt ismerkedtem meg B.K.S. Iyengar mester tanításaival, és az Iyengar jógával, amely nagy áttörés volt gyakorlásom terén, azóta B.K.S. Iyengarmester tanításai alapján gyakorolok.

2009 októberében régi álmom vált valóra, egykori gimnáziumi osztálytársammal Süle Adriennel megalapítottuk az Ajna Jóga – és Mozgásstúdiót, amely által a hatha jóga különböző irányzatait szeretnénk megismertetni és megszerettetni a hozzánk látogatókkal.