Pázmándi Ildikó

Pázmándi Ildikó

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

 

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II. (2017)

2008 tavasza. Aerobic oktatóként vettem részt egy kongresszuson, ahol az Iyengar jóga is helyet kapott. A párhuzamosan folyó különféle aerobic órák helyett én egy Iyengar jógaórát választottam, amit Vadász Ákos tartott. A választás pillanatában még nem tudtam, hogy kíváncsiságom ennyire megváltoztatja majd az életem.

Az első Iyengar jógaórán való részvételem alkalmával tapasztaltam meg mennyire nem vagyok tudatos a testemben, egyben felemelő érzés volt a megvilágított valóság, hogy bizony van még mit tennem. Ez a felismert hiányosság inspirált arra, hogy elkezdjek jógázni, majd 1 év alatt megfogalmazódott a gondolat, hogy ezt az ismeretet továbbfejlesszem olyan szintre, ami átadható másoknak. Hálás vagyok Vadász Ákosnak, hogy 1 éven át vezetett azon az úton, amin az Iyengar jóga alapjait tanulhattam 2009-2010-ben.

Ezután változásokkal teli eseménydús évek következtek. Az események leginkább bennem történtek. Éreztem, és még ma is érzem, ahogyan a jóga formál, alakít, szembesít, a folyamatos pozitív irányú fejlődés lehetőségét adva. Minden nap rácsodálkozok a metódus ésszerűségére, összefüggéseire, filozófiájára, ezáltal magára a nagybetűs ÉLETRE.

Ebben 2014 óta segítségemre vannak, és vezetnek ezen az úton: Répássy Erika, Kevin Gardiner, Trapp László, Veres Mónika és a hazánkba látogató külföldi Iyengar jógaoktatók is.