Péter Domokos

Péter Domokos

Iyengar jógaoktató

iyengar_logo

 

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II. (2009)

A keleti kultúrával való találkozásom 14 évesen kezdődött különböző harcművészetek, főleg a kínai kung fu és a japán aikidó megismerésével. A Tan Kapuja Buddhista főiskolára is így jutottam el, ahol végül Jóga tanári és Buddhista tanító diplomát szereztem.

A jóga tanítását szintén ott kezdtem el, több mint húsz évvel ezelőtt. Miután megismertem több irányzatot, az Iyengar metódus mellett köteleztem el magam, és Lengyelországban- Krakkóban tettem le a tanári vizsgát Konrad Kocot vezetése alatt 2007-ben.

Feleségemmel együtt 1999-ben Dunaújvárosban megalapítottuk a Dharma Jóga Stúdiót, és azóta töretlenül tanítjuk a gyerekeket, nyugdíjasokat, kismamákat, kezdő- és haladó felnőtteket és vezetjük worksopjainkat, táborainkat idehaza és külföldön egyaránt.

Húsz év alatt betekintést nyertem a jóga filozófiájába, csodálatos eszköztárába és láttam, mennyire szép és nemes célja van a jógának. Láttam azonban azt is, hogy a mindennapi gyakorlóknak mennyire más céljuk van a jógával, ami elsősorban az egészségük és a testi-lelki harmóniájuk visszaszerzése, megőrzése. Meggyőződésem, hogy ezt a kettősséget a XXI. században is eggyé lehet kovácsolni!