Rendszeres IYENGAR jóga középhaladó képzések

BUDAPESTEN KÍVÜL

Mi az IYENGAR Jóga Középhaladó/haladó programok célja?

Célunk, hogy az ország különböző pontjaira is elérjen az IYENGAR metódus és a gyakorlók megismerjék a pontos, precíz és intelligens ászana és pránájáma gyakorlás lehetőségeit. A különböző struktúrájú középhaladó és haladó programok segítenek újabb kihívások elé állítani és garantálják a szisztematikus és biztonságos fejlődést az ászana, ill. az alapvető pránájáma gyakorlás terén. A program célja a rendszeres otthoni gyakorlás kialakítása és az országos IYENGAR jóga közösséghez való csatlakozás elősegítése.

 

Mi az az IYENGAR jóga?
Ki volt B.K.S. Iyengar?

B. K. S. Iyengar 1918-ban született Bellurban egy szegény család sarjaként. A szegénység betegségekkel (malária, tífusz, TBC) karöltve nyomta rá bélyegét fiatal éveire. Krisnamacsárjával való találkozása indította el a jóga útján, s előbb a Guruja útmutatásait követve tanult, majd egy teljesen komplett saját rendszert – az IYENGAR JÓGÁT – fejlesztette ki évtizedek alatt. Betegségeiből kigyógyulva, testét laboratóriumként használva saját tapasztalatain keresztül tökéletesítette éleslátását, bölcsességét. Nyugatra érkezése után keresők ezreinek adott lehetőséget az önmegismerés terén világszerte. Iskolák százai fémjelzik metódusa letisztultságát, sziklaszilárd alapjait.

Az Iyengar Jóga oktatóképzési rendszere egyedülálló a világon. A három éves képzés magas szinten képzett tanárokat nevel, akik felelősségteljesen és biztonságosan vezetik a gyakorlókat. Az Iyengar jóga a test egyvonalúságára fókuszálva használ eszközöket (pl.: heveder, fatégla, kötél, pléd, stb.), hogy egyénre szabva a leginkább megközelítse a tökéletes pózt. Guruji 90 éves kora után is még napi három óra ászana- és egy óra pránájáma gyakorlást folytatott. 2014. augusztus 20-án hagyta el testét, de a tradíció melyet teremtett, lánya Geeta, fia Prashant és unokája Abhijata által tovább él.

A jóga több mint csupán testi munkálkodás. A jóga egyszerre sejtszintű, mentális, értelmi és spirituális – az egész emberi lényt magában foglalja. Ha az utazás részese akarsz lenni a bőr felszínétől a lélek mélységéig vezető úton, akkor itt a helyed.

Mi miért választottuk ezt az irányzatot?

Szinte mindnyájunkra jellemző, hogy az első IYENGAR jóga óra után tudtuk, ez az, amit kerestünk, még akkor is, ha esetleg tudatosan mégsem kerestünk semmit. De legbelül mégis felsejlett az igény a csendre, a belső kiegyensúlyozottságra, a forráshoz való tudatos kapcsolódásra, ahol akkor is béke van, amikor a felszínen esetleg összedőlt minden. Minket nagyon megfogott az, hogy mindenre van válasz: MIT érdemes gyakorolni, MIÉRT csináljuk pont ezt vagy azt és mindezt HOGYAN.

Te miért válaszd?

Ha Téged is érdekelnek a válaszok, akkor tarts velünk! A sok-sok év alatt összegyűjtött saját tapasztalat és a folyamatos továbbképzésünk segítségével igyekszünk mindenkinek útmutatást nyújtani, hogy merre van a tovább, hogyan aknázd ki a lehetőségeidet úgy, hogy közben biztonságban maradj.

Kiket várunk a képzésre?

  • akik korábban már elvégezték az Alapozó IYENGAR jóga tanfolyamot
  • akik már jógáznak egy ideje és szívesen vesznek útmutatást a haladás irányába
  • jógaoktatókat, akik nyitottak a továbbfejlődés lehetőségére
  • FONTOS tudnunk arról, ha bármilyen sérülésed lenne, ami befolyásolja a gyakorlásod vagy bármilyen gyógyszeres kezelés alatt állsz, ezekről feltétlenül tájékoztass bennünket

Információk

Itt egy olyan listát találsz, ahol rendszeresen találkozhatsz tapasztalt (junior/senior) IYENGAR jógaoktatókkal műhelyek, tanfolyamok formájában, amiken továbbfejlesztheted tudásod:

GYŐR

https://m.facebook.com/pages/category/Community/Iyengar-Jóga-Győr-211501802796519/

KOMARNO

https://www.facebook.com/Iyengar-joga-Kom%C3%A1rno-1914221482226637/

NAGYKANIZSA

https://www.facebook.com/FreedomJoga/

Nagykovácsi

https://www.jogaterem.hu/

NYÍREGYHÁZA

http://www.shakti.hu/

SOPRON

www.cseresznyestudio.com

SZEGED

http://mariatolner.blogspot.com/p/uhelyek-taborok.html 

ZALAEGERSZEG

http://jogadarshan.hu/iyengar-joga-tanfolyam-workshop/