Vajai-Hebling Katalin

Vajai-Hebling Katalin

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Level 1. (2021)

2010-ben kezdtem el rendszeresen jógára járni, mely azonnal magával ragadott. Minden olyan egyszerűnek tűnt, mégis olyan hihetetlenül nehéz volt. Valami erő minden héten odahúzott, utána pedig napokig éreztem, hogy kiegyensúlyozottabb és erősebb vagyok nem csak testileg, hanem lelkileg is. Teljesen elragadott a haladó jógázók könnyedsége és szabadsága.

Később elkezdtem rendszeresen már otthon is gyakorolni, végül elvégeztem a Magyar Jóga Akadémia egy éves képzését. Hálás vagyok a tanári karnak, akik sokféle ajtót nyitottak meg. A képzés az egész gondolkodásmódomat megváltoztatta. A többféle út közül mégis Ágica és Csongor (Selmecziné Bogdán Ágnes és Selmeczi Csongor) Iyengar órái voltak a legmeghatározóbbak, akik bevezettek az Iyengar metódus elképesztően izgalmas világába.

2018-ban jelentkeztem az Iyengar oktatóképzésre, mely aztán a legnagyobb áttörést jelentette számomra. Három év alatt annyi minden történt… Az a sok „aha” élmény, amit annyi év jógázás után végre megértettem, a sok-sok hiba és gyengeség, melyekre eszközöket kaptam, a végtelen egyszerűség mögött rejlő komplexitás. Kristálytiszta utasítások, motiváló környezet és folyamatos kihívások vártak minket minden hétvégén, persze nagyon szigorú biztonsági határokon belül. Hálásan köszönöm Répássy Erikának, Kevin Gardinernek és Trapp Lászlónak, hogy mindig továbblendítettek a nehézségeken és megmutatták a metódus a szépségét.

A Level 1-es szintű vizsgát 2021 októberében tettem le, azóta is folyamatosan járok tanáraimhoz órára, illetve évente többször táborokba.

Óráimon az Iyengar metódus elveit követem, precíz utasításokon keresztül, biztonságos határok között tanuljuk meg az ászanákat. Iyengar mester által kifejlesztett eszközök segítenek, hogy mindenki a saját határain belül gyakorolhasson, a saját képességei mellett is megtapasztalhassa egy-egy póz valódi hatását, illetve hogy reményt, iránymutatást adjanak a fejlődésre.

Szeretettel várlak óráimon!

Honlap: www.108joga.hu
Mobil: +36 30 367 6506
Email: 108joga@gmail.com