Zorkóczy Sarolta

Zorkóczy Sarolta

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Level 1. (2022)

2004-ben találkoztam az Iyengar jógával és szerelem lett belőle első látásra. Teljesen lenyűgözött a precizitása, pontossága, élveztem, hogy a testem milyen gyorsan és hatékonyan változik a rendszeres gyakorlás során. Meglepett milyen fejlődésre vagyok képes, hogy milyen szórakoztatóan és biztonságosan feszegettük a jógaórák alkalmával a határaimat, mind a pózok kitartásának hosszával, mind pedig a fordított, egyensúlyi és komplex ászanák tanulásával.

Rá kellett jönnöm, hogy az én testem és elmém számára az Iyengar jóga ami a leginspirálóbb. 2016-ban belevágtam a Jógaoktatóképzőbe.

Itt megtanítottak arra, hogyan legyek nyitott még több tudás befogadására, hogyan viszonyuljak a saját testem műveléséhez, és mennyire sok lehetőség van önmagam még mélyebb megismerésére. Mindez pusztán az ászana gyakorlások által. Egy csodálatos eszközt kaptam a kezembe, amit mindenkinek jó szívvel és őszintén ajánlok.

Óriási segítség számomra az is, hogy nagyon lelkes és szorgalmas jógástársakat kaptam az élettől. A nehezebb időszakokban az ő példájuk és erőfeszítésük emel vissza engem magasabb energiaszintekre.

Azért szeretnék tanítani, hogy továbbadhassam a jógaóráim alkalmával, mindazt a türelmet, kitartást, sok év munkájával megalapozott tudást és optimizmust, amit én is kaptam a tanáraimtól és amiért végtelenül hálás vagyok nekik. Úgy érzem ez a leghasznosabb útravaló, amit adni tudok az erre nyitott embereknek, hogy ők is megtapasztalhassák belső terük tágasságát és ezt hosszútávon is fent tarthassák.

 

Email: zsarolta@hotmail.com