2020. március 14.

MISKOLC / BOLDVA

Lélekmagház - Boldva, Kossuth u. 21.

Az Iyengar Jóga Nap célja

Magyar Iyengar Jóga Szövetség nevében 2020-ban rendezzük meg hetedik alkalommal az Országos Iyengar Jóga Napot, hogy megismertessük az érdeklődőkkel a BKS Iyengar által megalkotott Iyengar Jóga módszerét.

Sok szeretettel várunk 2020. március 14-én BOLDVÁN is!

A jógát korra, nemre, hovatartozásra való tekintet nélkül bárki gyakorolhatja, hatását a fizikai testen túl érezheted a belső szerveid egészségén és az idegrendszered stabilabb és nyugodtabb állapotán is. Mindegy, hogy mennyire vagy hajlékony, hogy férfi vagy-e vagy nő, idősebb vagy-e vagy gyermek, gyere el és ismerkedj meg a jógával, mint életmóddal, hogy megtedd a lehető legtöbbet, amivel javítani tudsz az életminőségeden.

A rendezvény egy napos és számos lehetőséget kínál kezdőknek és haladóknak egyaránt – azoknak, akik még sosem próbálták az Iyengar Jógát, és akik már régebb óta ezt a módszert gyakorolják.

Nézelődj a programok között, válaszd ki a számodra megfelelőt, vásárolj jegyet és gyere el. Nemzetközi okleveles IYENGAR jóga oktatóink kimagasló képzettsége garanciát jelent a biztonságos fejlődésedre!

Mi az Iyengar jóga?

A pózok alapja a precizitás, a biztonság és a mélység. Kivitelezésükben tapasztalt és magasan képzett oktatók segítenek, akik felkészültek arra, hogy különböző testfelépítésű és egészségi állapotú embereket megfelelően igazítsanak. Az órákon keményen kell dolgozni, de távozáskor könnyűnek és nyugodtnak fogod érezni magad. A jóga azonnali jótékony hatása a hajlékonyság és az erőnlét növekedése, valamint az egészségi állapot javulása. Ahogyan haladsz előre a gyakorlásban, lelki és spirituális hatását is érezni fogod.

Mi az a Magyar Iyengar Jóga Szövetség?

Mi egy non-profit formában működő egyesület vagyunk, hivatásunk, hogy népszerűsítsük az Iyengar metódust Magyarországon, és közösen képviseljük és adjuk tovább mesterünk hagyományát. Tagjaink között nem csak okleveles Iyengar jóga oktatók vannak, hanem elkötelezett gyakorlók, „laikusok” is, akik támogatják ezt a nemes ügyet. A Szövetség szervesen kapcsolódik az indiai Púna városában található Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute (RIMYI) intézményéhez, ahol B.K.S. Iyengar egész életében személyesen felügyelte a jógaoktatók képzését. B.K.S. Iyengar 2014 augusztusában, 95 évesen távozott el, azóta lánya, Geeta és fia, Prashant vezetik az Intézetet és az oktatóképzést. Az egyesület emellett jogi támogatást is nyújt az okleveles Iyengar jóga oktatóknak, jóváhagyja az oktatóképzésre jogosult tanárokat, továbbképzéseket és vizsgákat bonyolít, rendezvényeket szervez, mint például az Országos Iyengar Jóga Napot is.

Oktató

Mindannyian magasan képzett, okleveles Iyengar jóga oktatók vagyunk, ami azt jelenti, hogy legalább 5 év folyamatos tanulás és gyakorlás áll mögöttünk, hogy sikeres vizsga esetén elnyerjük az alapoklevelet, amivel egyáltalán elkezdhetünk tanítani. Ezt az oklevelet évről évre meg kell újítanunk, aminek az alapja a folyamatos továbbképzés és az esetleges további nemzetközi vizsgákon való sikeres részvétel. 

Nagy János

Programok

 

Mindenkinek, aki kezdő, újrakezdő, vagy csak új az Iyengar jóga terén. A metódus alapjai kerülnek tanításra elsősorban az állópózokon keresztül, de lesznek előrehajlások, csavarások és Szálamba Szarvangászana (válltámasz) is. A metódus – precizitásából adódóan – nagy hangsúlyt fektet a helyes tartásra, a végtagokon keresztül közelíti meg a gerinc optimális pozícióját. A metódus lényege, hogy a fizikumon segítségével jut el az elme csendesítéséhez és az idegrendszer csillapításához.

Vedd meg a jegyed az általad kiszemelt programokra mielőbb online! Egész nap rendelkezésedre állnak Kezdő Iyengar Jóga órák, amiket különböző oktatók tartanak, itt ismerkedhetsz meg az alapokkal. Nem kell hoznod semmit, csak nyitottságot és bátorságot, hogy kipróbáld magad.

 

  • 09.45 – 10.45 Kezdő Iyengar jóga – az Alapok – NAGY JÁNOS – 1200 Ft/fő
  • 11.00 – 12.00 Székes Iyengar jóga – NAGY JÁNOS – 1200 Ft/fő
  • 14.00 – 15.30 Mellkasnyitások és pránayáma – NAGY JÁNOS – 1500 Ft/fő
  • 15.45 – 17.45 Hátrahajlítások és inverz pózok – NAGY JÁNOS – 2000 Ft/fő

 

 A helyek száma korlátozott, így ha részt szeretnél venni, vásárold meg a helyed mielőbb!

 

A program változtatásának jogát fenntartjuk.

Jelentkezés: Nagy Jánosnál
Tel: 06-70-257-9010 vagy Email: janosnagy71@gmail.com

Fizetés a helyszínen

Mit tegyek, ha olyan sérülésem/egészségügyi állapotom áll fenn, ami befolyásolhatja a részvételemet?

  • Menstruáció – egyes ászanák helyett más fogsz csinálni, aminek hasonló a hatása, vagy ami a jelenlegi állapotodnak a legmegfelelőbb. Szólj az oktatónak vagy az asszisztensek egyikének az óra előtt.
  • Enyhébb probléma esetén (ami nem befolyásolja a test szabad mozgását) szólj az oktatónak vagy az asszisztensek egyikének az óra megkezdése előtt.
  • Súlyosabb, a mozgást lényegesen befolyásoló sérülés, gyógyszeres kezelés esetén írj nekünk egy emailt, mielőtt jelentkeznél, hogy vissza tudjunk jelezni neked, hogy egyedi esetedben részt tudsz-e venni a programon.

Hogy érsz el bennünket?

Írj emailt az hello@iyengar.hu email címre.