Juhász Judit

Juhász Judit

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Introductory II. , Okleveles Hatha Jóga Oktató

2007 óta gyakorolok az Iyengar metódus szerint, 2009-ben végeztem Hatha jóga oktatóként. Hároméves képzés után, 2014-ben, Introductory II. szintű Iyengar jóga oktatói minősítést szereztem.
2009 óta tanítok. Óráimnak a kezdetektől része volt az Iyengar módszer. Mélyen hiszek ennek a rendszernek a tökéletességében. Legfőbb célom tiszta elsajátítása és lehető legtisztább továbbadása. Az Iyengar metódus az egész világon olyan oktatókat képez, akiknek a tudásában én magam is feltétel nélkül megbízom. Örülök, hogy ennek a tanári közösségnek a tagja lehetek.

Ami a gyakorlás útján nap, mint nap tovább visz, az a módszer precizitása, felépítettsége mellett közösségépítő ereje. Ami a tanításban előre visz, az a gyakorlóim saját fejlődése, tapasztalása és megértése. Ezt folyamatot végigasszisztálni megtisztelő és felemelő feladat.

Köszönet azoknak a tanároknak, akik engem segítettek és segítenek ma is: Trapp Lászlónak, Bartsch Gabriellának, Répássy Erikának, Kevin Gardinernek, Kádár Zoltánnak és Papp Józsefnek. Meghatározó élményeket köszönhetek nekik.

Gyakorlásom többször is Indiába vezetett. 2010-ben Swati és Rajiv Chanchani himalájai intézetében vettem részt egy kurzuson, 2014 augusztusában pedig először gyakorolhattam Puneban, a Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute-ban az Iyengar család közvetlen közelében. Terveim szerint 2016 februárjában visszatérek az intézetbe.