Molnár Csilla

Molnár Csilla

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Level 1. (2022)

A jógával 2008-ban kezdtem megismerkedni. 2009-ben találtam rá az Iyengar Jóga Metódusára. A korábbi jógastílusokból mindig hiányzott valami, amit akkor még nem tudtam magamnak megfogalmazni. Már a gyakorlás elején tudtam, hogy egy olyan életmódra találtam rá, amelyet a további életem során mindvégig gyakorolni és tanulni szeretnék. Ugyanolyan fontos számomra a test minden területének erősítése, de ugyanazon területek ellazítása is. Ezen felül a gyakorlás által a lelkemben is felfrissülök, kiegyensúlyozottabbá és nyugodtabbá válok. Az elején Répássy Erika irányítása alatt kezdtem elsajátítani ezt az irányzatot. Majd 2012-ben ismerkedtem meg Veres Mónikával, akinél azóta is folyamatosan tanulok. Az Ő hozzáállása és egyénisége harmonizált az én stílusommal, így a tanulás folyamatában jobban el tudtam mélyülni. Ő vált a Mentorommá, aki felé teljes bizalommal fordulhatok és biztosra vehetem, hogy a legjobb feleleteket kapom a kérdéseimre. A gyakorlás a testem minden porcikájába beleivódik, és a legapróbb területek átmozgatására is egyre inkább képessé válok.

2019-ben jutottam arra a gondolatra, hogy a megszerzett tudást nem csak magamnak kívánom megtartani, hanem azt szeretném továbbadni is. Tanárként szeretnék olyan figyelmes, körültekintő és segítőkész lenni, mint a saját Mentorom. Azokat a leendő diákokat várom, akiknek az én stílusom fog megtetszeni, velem lesznek harmóniában, mert hiszem és vallom, hogy ha ez a kapcsolat létrejött, akkor fogunk tudni igazán jól együtt dolgozni és együtt tanulni, mert nem csak a diák tanul a tanártól, hanem ez fordítva is megtörténik, ha ez az elején még hihetetlennek tűnik is.

A körülöttem élő nem jógázók sokszor panaszkodnak arra, hogy itt fáj, ott fáj valamijük. Mikor megkérdezem, hogy mit tesznek ellene sokszor azt a választ kapom „ez a korral jár”. A jó hírem az, hogy ez nem kell így legyen. A jógát bármely életkorban el lehet kezdeni. S a legtöbb ember számára, ha elkezdi egy „szerelemmé” válik, amit nem akar abbahagyni. Ezt az életérzést szeretném a leendő diákjaimmal megismertetni. Miközben tanítok, látom és érzem, hogy tudok segíteni másoknak, és a visszajelzésekből is ezt hallom. Ez nagyon jó érzés és fontos számomra.
Buzog bennem a folyamatos tanulás utáni vágy, a kihívás, koncentráció és a precizitás keresése, a megismerés vágya. Ez ad számomra energiát a további úton, amihez kapcsolódhatsz Te is…..

 

Mobil: +36 30 473 0862
Email: molnarcsilla11@gmail.com