Töreki Ráchel

Töreki Ráchel

Iyengar Jóga oktató

iyengar_logo

Képzettsége: Okleveles Iyengar Jóga Oktató – Level 1. (2022)

2011-ben vetődtem el életem első jógaórájára, ami szerencsére rögtön egy Iyengar jóga óra volt, Sárig Hajninál. Megtetszett, megragadtam. Azóta is ezt az irányzatot művelem és tanítom, annyira megtaláltam benne, amit kerestem. Először csak rendszeres mozgást szerettem volna bevinni az életembe, szorgalmasan gyakoroltam, mert megéreztem, mennyire jót tesz a tartásomnak, emellett sokkal könnyebben is ment a közösségben a mozgás, mint gyerekkoromban a gyógytorna órákon.

Magával ragadott az Iyengar rendszer pontossága, következetessége, meg szerettem volna tanulni mindent – akkor még nem tudtam, hogy ez egy végtelen út.

Tanárnőm biztatására előbb egy hatha jógaoktató oklevelet szereztem meg, ezzel már 2016-tól elkezdtem tanítani, egyre többet. 2017-től rendszeresen vár egy kedves székesfehérvári közösség, nekik hétről hétre tudom átadni a metódus áldásos hatását, öröm követni fejlődésüket.

6 év intenzív munka után 2022 őszén szereztem meg az Iyengar Jóga Level 1. szintű oklevelét, Trapp László mentorálása alatt. Nagyon sokat tanultam még Répássy Erikától, Veres Mónikától, Szoyka Enikőtől is az évek során, hálával tartozom nekik a havi szintű továbbképzéseken, táborokban átadott tudás, tapasztalat miatt.

A Középpont jógastúdióban 2023 januárjától örömmel fogadtam el az Iyengar alapozó tanfolyamra való felkérést, melyet heti rendszerességű órák követnek ezután.

 

Mobil: +36 20 447 9110
Email: torekirachel@gmail.com